İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili süresince alınacak trafik tedbirlerini duyurdu. Otoyollarda her 30 kilometrede bir radar yer alacak, havadan ve karadan 24 saat denetim yapılacak. Kamyon ve tanker gibi ağır tonajlı araçlara ise belirli saatlerde kısıtlama getirildi.

Kurban Bayramı yaklaşırken, İçişleri Bakanlığı trafik güvenliği için kapsamlı tedbirler aldı. A Haber’e konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, en fazla ölümlü kazaların aşırı hız nedeniyle yaşandığını vurgulayarak otoyollarda her 30 kilometrede bir radar kurulacağını duyurdu. Denetimlerin 24 saat esasına göre yapılacağını belirten Yerlikaya, “Sadece karadan değil, havadan da denetimler kesintisiz sürecek” dedi.

69 bin güvenlik personeli sahada olacak

Bayram boyunca 69 bin polis ve jandarma görev yapacak. 17 bin 645 ekip ve 33 bin 943 personel, trafikte denetim gerçekleştirecek. Bin 485 radar cihazı ile hız kontrolleri gece gündüz sürecek. Havadan denetim kapsamında 81 ilde drone, 37 ilde ise helikopter kullanılacak.

Eski AK Parti Milletvekili İsmail Bilen Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti
Eski AK Parti Milletvekili İsmail Bilen Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Ağır tonajlı araçlara geçici kısıtlama

4 Haziran Çarşamba saat 16.00’dan, 6 Haziran Cuma saat 11.00’e kadar kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların belirlenen güzergâhlarda trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek. Yaş sebze-meyve, süt ve benzeri bozulabilir gıda taşıyan araçlar ise bu kısıtlamadan muaf tutulacak.

Otobüslerde gizli yolcu dönemi güçlendi

Şehirler arası otobüslerde “gizli yolcu” uygulaması yaygınlaştırıldı. 81 il terminalinde görevlendirilen personel, yolcu gibi otobüslere binerek sürücü davranışlarını gözlemleyecek. Bu personel, yolculuk sonunda denetim sonuçlarını raporlayacak.

Yaka kamerası ile denetim kaydı

Bakan Yerlikaya, bayram boyunca güvenlik birimleriyle vatandaş arasında yüz yüze gerçekleşen her temasın yaka kamerası ile kayıt altına alınacağını belirtti. Bu uygulamanın hem güvenlik hem şeffaflık açısından önemli olduğu vurgulandı.

Kaynak: www.ntv.com.tr