TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 18.haftasında kendi evinde ağırladığı Ankaraspor ile 1-1 berabere kaldı.

Temsilcimiz İnegölspor son haftalarda aldığı yenilgilerin ardından İnegöl İlçe Stadında konuk ettiği Ankaraspor'u yenerek alt sıralardan kurtulmanın hesaplarını yapmaya başlayacaktı.

Rakip Ankaraspor ise geçtiğimiz sezondan 4-5 oyuncusunu takımda tutup genç ve yetenekli oyuncularla ligde kalmayı düşlerken, bu oyuncular iyi bir performans göstererince kendisini birden grupta 5.sırada bulmuştu.

Temsilcimiz İnegölspor için çok önemli olan bu maçı ünlü hakemlerimizden Cüneyt Çakır da izlemeye gelerek tribündeki yerini almış, hatta birçok hayranıyla da selfi çektirmişti.

Sakat ve cezalı oyuncularımızın da takıma katılmasıyla birlikte ideale yakın bir kadroyla maça başlayan temsilcimiz, maçın ilk yarısında rakibin 2.ve 34.dakikalarındaki mutlak gol pozisyonlarını bertaraf etmesini bildi. Bununla birlikte temsilcimiz ilk yarıda Taşkın Kartal, Yılmaz Özeren, Ersel Aslıyüksek ve Niyazi Batuhan Salman ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı.Maçın ilk yarısı 0-0 golsüz berabere tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında 50,55 ve 58.dakikalarda Niyazi Batuhan Salman ile 3, 59.dakikada ise Kadir Salih ile bulunan 1 pozisyondan bir sonuç elde edilemedi. Dakikalar 63'ü gösterdiğinde temsilcimizin golü geldi. Bu dakikada Taşkın Kartal'a yapılan faul sonucu temsilcimiz serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Orhan Aktaş'ın ceza sahasına ortaladığı top, kaleciden önce yükselen Ömer Faruk Ermeç'in kafa vuruşu ile ağlarla buluştu.

Bu golden 5 dakika sonra 68.dakikada rakip Ankaraspor'un beraberlik golü geldi. Bu dakikada gelişen Ankaraspor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Doğukan İnci'nin yaklaşık 35 metreden sert vuruşu ile top ağlarla buluştu. Bu golden sonra Niyazi Batuhan Salman, Yılmaz Özeren ve Taylan Özgün ile bulunan pozisyonlardan bir sonuç alınamadı.

Yalnız, 88.dakikada Orhan Aktaş'ın soldan gönderdiği pasta Bahadır Taşdelen topu ağlara gönderdi, fakat orta hakem ofsayt gerekçesiyle bu golü iptal etti. Yine dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde Niyazi Batuhan Salman sol taraftan ceza sahasına girdi.

Niyazi Batuhan Salman, rakip oyuncu Sedat Cengiz'in ceza sahası dışında başlayan darbelerine rağmen ceza sahası içine girdi, fakat yine bu oyuncu tarafından düşürüldü. Orta hakem bize göre % 100 olan bu penaltı pozisyonuna devam deyince oyuncularımızdan ve taraftarlardan büyük tepki aldı. Hatta bu tepkiler maç bittikten sonra da devam etti. Başka gol olmayınca maç da 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Evet, bu maçta yazımın başlığında belirttiğim gibi bir " hakem faciası" yaşandı. Gerçekten insanın inanası gelmiyor. Sanki herşey şaka gibi... Bir hakem üstelik Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde hakem eğitmenliği yapan Cüneyt Çakır gibi adını uluslararası futbol arenalarında duyurmuş bir hakemin izlediği bir maçta, nasıl olur da Bahadır Taşdelen'in pozisyonuna ofsayt, Niyazi Batuhan Salman'ın ceza sahası içinde düşürülmesine de devam diyebiliyor?

Bu hakemin maçın başından sonuna kadar verdiği kararlarla art niyetli olduğu aşikar. Kalecimizden ileri uçtaki oyuncumuza kadar hem de 4-5'inin iğneyle oynadığı ve büyük bir gayretle verdikleri mücadeleye yazık değil mi?

Yönetim kurulumuzun şikayetine istinaden maçtaki görevli gözlemcilerin ve hakem eğitmeni Cüneyt Çakır'ın raporlarıyla bu hakeme bundan sonra hiç görev verilmeyeceğini ümit ediyorum.

Önümüzdeki hafta Pazar günü deplasmanda son haftalarda sıkıntılar yaşayan Tarsus İdman Yurdu ile karşılaşacağız. Bu maç sonunda İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...

MÜSLİM SERBEST