Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları, memur ve emekli maaş zamlarının ne kadar olacağı konusunda belirleyici olacak. Nisan ayı itibarıyla dört aylık toplam enflasyon oranı %18,70 olarak gerçekleşti. İlk altı ay için öngörülen %15'lik zamma ilave olarak, Mayıs ve Haziran aylarında açıklanacak enflasyon verileri sonrasında ek zam ihtimali gündeme gelebilir.

Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Yükseltti

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci enflasyon raporunu açıklarken, 2024 yıl sonu enflasyon tahmininin %36'dan %38'e çıkarıldığını duyurdu. 

Asgari Ücret Zammı Gündemde

Paragengazete

2024 yılı için belirlenen asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında bir zam yapılmayacağını, Ocak ayındaki artışın bu durumu göz önünde bulundurarak yapıldığını ifade etti. Bakan Işıkhan, ekonomik dengeler ve kalıcı refah artışı hedeflerine vurgu yaparak, hükümetin çalışan ve emekli vatandaşlara yönelik desteklerinin süreceğini belirtti.

Spotify'da Para Kazanmak: 1 Ayda Ne Kadar Kazanabilirsin? Spotify'da Para Kazanmak: 1 Ayda Ne Kadar Kazanabilirsin?

Temmuz Ayında Beklenen Maaş Artışları

Emekli Ve Para

Memur ve memur emeklileri için 2024'ün ilk yarısında %15, ikinci yarısında ise %10 zam öngörülmüşken, enflasyon oranlarının bu zamların üzerinde gerçekleşmesi durumunda, farkın maaşlara yansıtılması bekleniyor. En düşük memur maaşı %13,56'lık bir artışla 37 bin 361 lira seviyesine ulaşacak. Emekli maaşları ise 6 aylık enflasyon verilerine göre ayarlanacak.

Kaynak: NTV