ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor

Bu acımasız savaş, insanlığın yüzleşmek zorunda kaldığı en karanlık tablolardan birini çiziyor. Katil İsrail en çok çocukları öldürüyor.İşte Gazze'deki trajedinin yürek burkan detayları.

filistin gazze cocuklar katil israil (5)

Çatışmaların Korkunç Bilançosu: Çocuklar En Büyük Mağdur

Gazze'deki Nüfusun Yarısı Çocuk

Bölgedeki 2,3 milyonluk nüfusun yarısını çocuklar oluşturuyor ve ilk üç haftalık çatışma sürecinde öldürülen çocuk sayısı, dünya genelinde geçtiğimiz üç yılda yaşananlardan daha fazla.

filistin gazze cocuklar katil israil (1)

DSÖ ve STC'den Korkunç Veriler

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporları, çatışmalarda hayatını kaybeden Filistinlilerin yüzde 40'tan fazlasının çocuk olduğunu gösteriyor. Save The Children ise Filistin'de son üç haftada öldürülen çocuk sayısının, geçen yıl dünya genelindeki çatışmalarda ölen çocuk sayısını geçtiğini açıkladı.

filistin gazze cocuklar katil israil (3)

BM ve Filistin Sağlık Bakanlığı Raporları

BM'nin raporlarında, son yıllarda çatışmalarda ölen çocuk sayısı belirtilirken, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı raporda, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin dökümü yer alıyor.

filistin gazze cocuklar katil israil (10)

"Gazze'de artan çocuk ölümlerinden endişe duyuyoruz. Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüşüyor." - UNICEF Sözcüsü James Elder

filistin gazze cocuklar katil israil (4)

İsrail'in Saldırılarının Yıkıcı Sonuçları

İsrail, Gazze'ye yönelik 12 binden fazla hava saldırısı düzenleyerek sivil yerleşim alanlarını, okulları ve hastaneleri hedef aldı ve 35 bin konutu yıktı.

terorist israil 03.11

"Bu insanlar nereye gidebilir? Her yeri bombalıyorlar." - Pulitzer ödüllü fotoğrafçı Nick Ut

filistin gazze cocuklar katil israil (7)

Ukrayna'daki Çatışmalarla Karşılaştırma

Benzer bir insanlık dramı, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda da yaşanıyor. BM ve UNICEF verilerine göre, Ukrayna'da savaşın başından bu yana yüzlerce çocuk hayatını kaybetti.

filistin gazze cocuklar katil israil (8)

Savaşın yalnızca binaları ve şehirleri değil, masum çocukların hayallerini ve geleceklerini de yıktığı bu dönemde, insanlığın gözleri bir kez daha dünyanın farklı noktalarında yaşanan insan hakları ihlallerine çevrilmiş durumda.

filistin gazze cocuklar katil israil (9)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR