Kırmızı et üretiminde artış! Kırmızı et üretiminde artış!

İndigo Grup'un, Nevşehir ilinde petrol arama çalışmalarına başlamasıyla ilgili olarak yapılan yatırımlar ve projenin detayları şu şekilde:

İndigo Grup'un Nevşehir'de Petrol Arama Çalışmalarına Başlaması

Dev enerji şirketi İndigo Grup, Nevşehir ilinde petrol arama faaliyetlerine başlamak üzere harekete geçti. Şirket, Avanos, Acıgöl ve Gülşehir ilçeleri sınırları içinde bulunan Nevşehir'de bir adet sondaj kuyusu açarak petrol arama çalışmalarını yürütecek.

Sondaj Alanı ve Ruhsat Bilgileri

İndigo Grup, Nevşehir ili, Merkez, Avanos, Acıgöl ve Gülşehir ilçelerinde toplamda 60.465 hektarlık alanda petrol arama ruhsatına sahip. Şirket, bu ruhsat kapsamındaki 537,500 m2'lik bir bölümde sondaj kuyusu açarak petrol arama faaliyetinde bulunmayı planlıyor.

Proje Değeri ve Yatırım

Projenin toplam değeri 7,2 milyon TL olarak belirlendi. Bu yatırım, Nevşehir ilindeki petrol rezervlerini tespit etme ve üretim potansiyelini değerlendirme amacını taşıyor. Şirket, bu proje kapsamında sondaj çalışmalarını gerçekleştirecek ve çevre izni alınan farklı sondaj noktalarında da petrol araması yapılacak.

Sondaj Çalışmaları ve Derinlik

Yapılacak sondaj çalışmalarında en fazla 1600 metre derinliğe inilecek. Bu derinlik, petrol rezervlerinin tespiti ve üretim uygunluğunun araştırılması için yeterli olacak. Sondaj sonuçlarına göre, bölgede petrol üretimi yapılıp yapılmayacağına dair karar verilecek.

Çalışmaların Planlanan Süreci

İndigo Grup'un Nevşehir'deki petrol arama çalışmaları, proje kapsamında belirlenen ruhsat alanında yapılan sondajlarla başlayacak. Rezerv tespiti ve üretim potansiyeli değerlendirildikten sonra, şirket tarafından bölgede petrol üretimi yapılacak mı, yapıldıysa hangi alanlarda gerçekleştirileceği konusunda karar alınacak.

Bu önemli yatırımın Nevşehir iline ve Türkiye'nin enerji sektörüne katkı sağlaması beklenirken, projenin başarıyla tamamlanmasıyla birlikte bölgede yeni enerji kaynaklarının keşfi mümkün olabilecektir.

Editör: İHSAN KURAN