Kadıköy'de öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesine sosyal medyadan tehdit mesajları gönderen ve cinayeti öven paylaşımlar yapan 5 çocuk, Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, “Suçu ve suçluyu övme” suçundan her biri hakkında 1 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti.
24 Ocak 2025’te Kadıköy’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve cinayeti öven sosyal medya paylaşımları nedeniyle 5 çocuk hakkında iddianame hazırlanmıştı. Savcılık, çocuklar hakkında “Zincirleme şekilde silahla birden fazla kişiyi tehdit” ve “Suçu ve suçluyu övme” suçlarından yaş küçüklüğü indirimi uygulanarak hapis cezası talep etmişti.
İlk Duruşma Bakırköy'de Görüldü
Yargılamanın ilk duruşması Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesi’nde saat 11.30’da yapıldı. Sosyal medya üzerinden tehdit içerikli mesajlar atan çocuklar ilk kez hâkim karşısına çıktı. Duruşmada hem aileye yönelik tehditler hem de suça övgü niteliğindeki içerikler değerlendirildi.
Karar Açıklandı: Cezalar ve Beraat
Mahkeme, yaş küçüklüğü indirimi uygulayarak 5 çocuk hakkında “Suçu ve suçluyu övme” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti. “Silahla birden fazla kişiyle tehdit” suçlamasıyla yargılanan 5 sanıktan 4’ü bu suçtan beraat etti. Diğer sanık M.G. ise yaş indirimiyle birlikte 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.