İstanbul'un sanayi devlerinden Güney Çelik Hasır ve Demir AŞ, içinde bulunduğu mali krizden çıkış yolu arayışında konkordato yoluna başvurdu. Aile içi anlaşmazlık ve 1.3 milyar lira borç yükü ile zor günler geçiren şirket, iflastan kurtulmak için mahkemeden üç aylık geçici mühlet aldı.

Şirketi yöneten üç kardeş arasında çıkan anlaşmazlık, Güney Çelik'in borçlarını ödeyemez hale gelmesine neden oldu. Bu durum, çalışanların maaşlarını alamaması ve sonrasında eylem yapmalarıyla daha da derinleşti.

Alacaklı bir lojistik şirketi, Güney Çelik'in konkordato talebiyle İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesine başvurdu. Mahkeme, şirket lehine geçici mühlet kararı vererek, Prof. Dr. Mert Erer, Dr. Öğretim Üyesi Evren Kılıçoğlu ve Mali Müşavir Şükrü Savaş'tan oluşan bir komiser heyeti atadı.

Enflasyon Nisan ayında yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı Enflasyon Nisan ayında yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı

Mahkemenin kararının ardından, üretimine ara verilen fabrika, yeniden faaliyete geçti. 1992'den beri faaliyet gösteren ve 2021'de İSO 500 listesinde 314. sırada yer alan Güney Çelik, böylece iflasın eşiğinden dönmüş oldu.

İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2 Şubat'taki ara kararında, "Şirket faaliyetlerinin denetimi için komiser heyeti görevlendirilmiştir" denildi.

Editör: Abdullah Argun