Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde yaklaşık 400 yıldır devam eden geleneksel canlı hayvan pazarı, Marmara Bölgesi'ne kaliteli et sağlıyor. Pazarın yanında bulunan tarihi Tahıl Hanı ise cuma günleri kavurma sunuyor ve bölge halkı ile çevre illerden gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

AW073272_03

Bu tarihi pazarda satılan hayvanlar, Marmara Bölgesi'nin birçok kasap ve restoranına gönderiliyor. Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, pazarın ve Tahıl Hanı'nın bölgenin kültürel ve ticari hayatındaki önemini vurguluyor.

AW073272_01

Bursa’da 1 Mayıs'ta ulaşım ücretsiz Bursa’da 1 Mayıs'ta ulaşım ücretsiz

Belediye Başkanı Korkmaz, Büyükorhan'ın sadece bir hayvan pazarı değil, aynı zamanda ticaretin ve maneviyatın merkezi olduğunu belirtti.

“Burası yaklaşık 400 yıldır devam eden hayvan pazarı. Sadece Büyükorhan ilçesinin değil dağ yöresinin tek canlı hayvan pazarıdır. 1700’lü yıllarda kurulduğu söylenen, çok güzel de bir hikâyesi olan, ticaretin ve maneviyatın merkezi olan bir noktadayız. Burada hayvan pazarı, tarihî Cuma Cami ve meşhur Cuma kavurmamızın yapıldığı tahıl hanımız var. Bu yörenin etinin bir özelliği de hayvanların hemen hemen yüzde 80'nin otluyor olması. Bundan dolayı etin lezzeti normal restoran etlerinden kat kat daha güzel.” - Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz
AW073272_02

Editör: Abdullah Argun