Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bursa Milletvekili Muhammed Müfit Aydın, Amperino Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven, Amperino CEO'su Haluk Özbek ve Amperino Kurucu ortakları; Metin Baydar, Mucteba Bişkinler ve Cüneyt Tamaç'ı makamında ağırladı. Ziyarette, İnegöl Mobilyası ve Amperino hakkında Bakan Bolat’a kapsamlı bir sunum yapıldı.

Toplantıda, İnegöl Mobilyası’nın mevcut durumu, geleceği, ihracat ve ithalat rakamları detaylı olarak ele alındı. Türkiye’nin mobilya lideri olan İnegöl’ün başarısı vurgulandı. İstanbul ve İnegöl’deki fuar alanlarının, Türkiye’nin uluslararası mobilya piyasasındaki temsilinde yetersiz kaldığı aktarıldı.

Whatsapp Image 2024 05 01 At 17.15.06 (1)

Ayrıca, Türkiye genelinde yeni ve tam donanımlı fuar alanlarının yapılmasının önemine değinildi. Bakan Bolat, İnegöl’e yeni bir fuar alanı kazandırılmasına dair görüşleri dinledi.

Toplantının sonunda, İnegöl'de üretilen yerli ve milli elektrikli otomobil Amperino’nun son durumu Bakan Bolat’a aktarıldı. Yaklaşık 1 saat süren görüşme, İnegöl’ün hem mobilya hem de otomotiv sektörlerindeki başarılarının altının çizilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi