Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşümün sadece bina yenilemekten ibaret olmadığını vurgulayarak, yeni dönemde Bursa'ya 100 bin yeni konut kazandırılacağını duyurdu. Bu projenin, şehir planlaması gereği sosyal, sağlık ve yeşil alanları da içereceği belirtildi.

Alinur Aktaş-4

Yeşil Alan Sözü ve Gerçekleşen Projeler

Aktaş, Bursa'ya 3 milyon metrekare yeni yeşil alan sözü verdiklerini ve bunu 3,2 milyon metrekareye çıkardıklarını açıkladı. 8 yeni millet bahçesi, 500 dönümlük Ürünlü Parkı ve Uludağ'ın eteklerinde 643 dönümlük yeni millet bahçesi gibi projelerin hayata geçirildiği ifade edildi.

"Yenilenebilir enerji dolayısıyla sadece doğaya saygılı bir anlayışı ortaya koyuyoruz. Bursa olarak altyapı ile alakalı 4. büyük şehiriz ve iddialıyız." - Başkan Alinur Aktaş

Proje Bursa

Yenilenebilir Enerji ve Altyapı Yatırımları

Başkan Aktaş, yenilenebilir enerji ve altyapı yatırımlarına da dikkat çekti. Metro istasyonlarının çatıları, belediye binaları ve fabrikaların çatılarını kullanarak önemli gelirler elde edildiğini ve bu yatırımların Bursa'nın doğaya saygılı bir anlayış sergilediğini belirtti.

Yeşil Alan

Editör: Umut Gökdaş