Doğumdan sonraki ilk altı ay bebekler için hayati bir önem taşır. Emme dönemindeki bu bebekler,  annelerinde kaliteli ve yeterli miktarda süt alamazlarsa zayıf kalırlar. Anne sütü her ne kadar bebeğin kilo alamamasında etkili olsa da yetersiz ilgi, ebeveynlerinin kendi aralarında tartışmaları gibi faktörler duygusal açıdan bebeği etkileyebilmektedir.

Peki zayıf ve ek besinlere başlamış olan bebeklere nasıl kilo aldırılır?

1- Hazır mama vermek yerine evde kendinizin yapacağı pirinç veya buğday unundan yapılan mamaları tercih etmelisiniz.

2- Her yaş grubu için önemli bir besin kaynağı olan yoğurdu, azar azar bebeğinize yedirerek kemiklerinin gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.

3- Pişirmiş olduğunuz yemeklerdeki sebzeleri püre haline getirerek bebeğinize yedirebilirsiniz.

4- Vücuda gerekli olan vitaminin karşılanması konusunda etkili olan meyvelerin sularını bebeğinize içirebilirsiniz.

5- Bebeğinizi mümkün olduğunca gece emzirmeye çalışmalısınız. Böylelikle anne sütünden aldığı besin değeri  kilo kaybını engelleyecektir.

1- CEVİZ 

cevizin bebeklere faydası

cevizin bebeklere faydası

Altıncı aydan sonra ek gıda döneminde bebeğinize verebileceğiniz ideal besinlerden birisi de cevizdir. Blenderdan geçirilmiş ya da havanda dövülmüş olan cevizi toz halinde mamalara katıp kahvaltılarda verebilirsiniz. Ceviz tüketimine ilk yarım hali ile başlanabilir, alerjik reaksiyon göstermezse bütünü verilebilir.

2- HURMA 

hurmanın bebeğe faydaları

hurmanın bebeğe faydaları

Kuran-ı Kerimde geçen mucize besinlerden biri olan hurma, bebeklerde kabızlığı giderme ve bağışıklı güçlendirmede çok iyi olduğu kadar kilo aldırmada da etkilidir. Altıncı aylık dönemden sonra günlük 1 tane yiyebileceği hurma, kilo alımı konusunda etkili olacaktır.

Tüketirken hurmanın çekirdeğini çıkartıp püre halinde bebeğinizin kahvaltısında kullanabilirsiniz.

3- YOĞURT 

Yoğurdun bebeklere faydaları

Yoğurdun bebeklere faydaları

Bebeklerin hem sağlıklı beslenmesi hem de kilo alması için yoğurt tüketimine önem verilmesi gerekir. Bebeğin aylık durumuna göre, doktor tarafından uygun görülen miktar tüketilmelidir. Küçük ölçeklerde yoğurt suyu da verilebilir. Tamamen doğal olmasına dikkat edilmelidir.

4- AVOKADO 

Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın! Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın!

Avokado bebeklere verilir mi

Editör: Fırat Çelik