Yargıtay'dan Sadakatsizliğe Eşit Kusur Kararı! Yargıtay'ın bu kararı, benzer davalara emsal teşkil edebilir mi?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Emsal Bir Karara İmza Attı

Boşanma Davasının Sebepleri

Bursa'da şiddetli geçimsizlik yaşayan bir çift, karşılıklı olarak boşanma davası açtı. İddialara göre her iki taraf da birbirlerini sadakatsizlikle suçladı. Aile Mahkemesi, her iki tarafı da eşit kusurlu buldu ve kadının nafaka ve tazminat talebini reddetti.

Düğün çekimi yaptıracak olan çiftlere önemli tavsiyeler! Düğün çekimi yaptıracak olan çiftlere önemli tavsiyeler!

zina nikah evlilik (6)

Yargıtay'dan Emsal Karar

Davalı-karşı davacı kadın, Aile Mahkemesi'nin kararını Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Ancak, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin emsal nitelikteki kararında, kadının evlilik süresince başka bir erkeğe mesaj göndermesinin sadakatsizliği ispatladığına dikkat çekildi.

"Dosya kapsamındaki delillerden ve tanık ifadelerinden taraflar arasındaki fiili ayrılığa neden olan olayın davalı-davacı kadının telefonundan başka bir erkeğe gönderilen ve kadının sadakatsizliğini gösteren mesaj olduğu sabittir. Davacı-davalı erkeğin de kadının birleşen boşanma davası öncesinde başka bir kadınla otel kaydı bulunmaktadır."

zina nikah evlilik (4)

Tarafların Kusurları

Tanıklardan davalı-davacı kadının annesinin ifadesine göre, taraflar bir yıl nişanlı kalmış, kadın evlenirken yaşayacağı ortamı bilerek evlenmişti. Yargıtay, bölge adliye mahkemesinin kadını daha az kusurlu olarak görmesini yanıltıcı olarak değerlendirdi ve her iki tarafın da eşit kusurlu olduğunu belirtti.

Bu emsal karar, benzer davalarda nasıl bir etki yaratacak? Önümüzdeki günlerde bu kararın etkilerini gözlemlemek mümkün olacak.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR