Avustralya'nın Melbourne kentinde, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistinlilere destek amacıyla öğretmenler, sıra dışı bir eyleme imza attı. Filistin kefiyesi takarak ders veren öğretmenler, hem eğitim dünyasında hem de siyasi alanda geniş yankı uyandırdı.

Öğretmenlerden Anlamlı Protesto: Eğitimle Dayanışma

Eğitim Alanında Dayanışma Hareketi

Avustralya'daki iki büyük eğitim sendikasına bağlı öğretmenler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları protesto etmek amacıyla Filistin kefiyesi takarak derslere girdi. Bu hareket, öğrenciler ve eğitim camiası tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

FİLİSTİN İSRAİL COCUK 20 (1)

Rusya’dan Odessa’ya füzeli saldırı Rusya’dan Odessa’ya füzeli saldırı

Yöneticilerden Tepkiler

Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Ben Carroll, eylemi "kışkırtıcı ve ayrılıkçı" olarak nitelendirerek kınadı. Eyaletin Eğitim Bakanlığı da eyleme desteğinin olmadığını bildirdi. Avustralya Yahudileri Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Alex Ryvchin, öğretmenleri ve okul yönetimlerini, eyleme katılan "aşırıcıları" kınamaya çağırdı.

Öğrencilerden de Destek Geldi

"Tekrar vurguluyorum, bu eylem bölücü, kışkırtıcıdır. Kınıyorum." - Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı Ben Carroll

Avustralya'nın Victoria ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde, Filistin'e destek amacıyla geçtiğimiz hafta ders bırakan yüzlerce öğrenci, Melbourne sokaklarında yürüdü. Bu, öğrenci ve öğretmenler arasında giderek büyüyen bir dayanışmanın göstergesi oldu.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR