Ürdün'ün kuzeydoğusundaki Suriye sınırında gerçekleşen saldırıda 3 ABD askeri hayatını kaybetti, Kamala Harris İran'ı hedef aldı.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan Tower 22 adlı ABD üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Harris, saldırının sorumlusu olarak İran destekli militan grupları işaret ederek, “Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırı yakınlarında İran destekli militan grupların alçakça saldırısı sonucu hayatını kaybeden 3 ABD'li askerin yasını tutuyoruz” dedi.

Gazze Şeridi'nde toplu mezar bulundu Gazze Şeridi'nde toplu mezar bulundu

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Ürdün’deki ABD Üssüne Yönelik Saldırıda İran'ı Suçladı

Saldırıda hayatını kaybeden askerlere başsağlığı dileyen Harris, onları "vatansever" olarak nitelendirdi ve ulusun tüm savaşçıları, hizmetleri ve fedakarlıklarını sonsuza kadar onurlandıracağını vurguladı. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın terörizmle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini ve saldırının sorumlularından hesap sorulacağını belirtti.

İran'a Yönelik Suçlamalarla Gündeme Gelen Ürdün Saldırısı: Kamala Harris'ten Sert Açıklamalar

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan Tower 22 adlı üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini ve 25 ABD askerinin yaralandığını duyurmuştu. Henüz saldırıyı üstlenen bir grup olmamakla birlikte, Harris açıklamasında İran destekli militan grupları suçlamıştır. Ulus, kayıplarına duyulan üzüntü ve öfkeli bir tepkiyle karşılamıştır.