Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yönelik yardımları askıya alan ülkeleri eleştirdi. Ghebreyesus, bu ülkeleri, Gazze'deki sivil halkın sağlığına olan olumsuz etkileri nedeniyle yardımları sürdürmeye çağırdı.

Ünlü Defineciler ve Unutulmaz Keşifleri! Ünlü Defineciler ve Unutulmaz Keşifleri!

DSÖ, İsrail-Filistin Çatışmalarına Karışan UNRWA Çalışanları Nedeniyle Yardım Askıya Alan Ülkelere Karşı Uyarıda Bulundu

Ghebreyesus'un açıklamaları, UNRWA çalışanlarının İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara karıştığı iddiası üzerine birçok ülkenin, 7 Ekim olaylarından sonra yardımları askıya almasının ardından geldi.

DSÖ Genel Direktörü, UNRWA Yardımlarının Askıya Alınmasını Eleştirdi

DSÖ Genel Direktörü, yaptığı açıklamada, "Bağışçılara, bu kritik dönemde UNRWA'ya sağladıkları fonları askıya almamaları çağrısında bulunuyoruz. Fonların kesilmesi sadece Gazze halkına yönelik acil tıbbi ve insani yardıma zarar verecektir" dedi. Ghebreyesus, bölgedeki çatışmanın etkilerini en aza indirmek ve sağlık hizmetlerini sürdürebilmek için uluslararası toplumu birlik olmaya çağırdı.

Uluslararası Topluma Acil Çağrı - Gazze'deki İnsani Yardımların Sürdürülmesi İhtiyacı

Dünya genelinde, ABD, Almanya, İngiltere, İtalya, Avustralya, Finlandiya, İsviçre, Fransa ve Estonya gibi ülkeler, UNRWA'ya yönelik yardımları, çalışanlarının çatışmalara karıştığı iddiaları nedeniyle askıya aldıklarını duyurdu. Bu ülkelerin kararı, bölgedeki insani yardım faaliyetlerini olumsuz etkileyerek, mülteci ve sivil halkın temel ihtiyaçlarına ulaşımını zorlaştırabilir.

Ghebreyesus'un çağrısı, uluslararası toplumu, insani yardımları siyasi çatışmaların dışında tutmaya ve bölgedeki acil ihtiyaçları karşılamaya yönlendirmek amacıyla yapıldı.

Editör: İHSAN KURAN