Tayvan’ın başkenti Taipei’de bir sürücünün kırmızı ışıkta geçmesiyle meydana gelen dehşet verici kazada 3 kişi hayatını kaybetti, aralarında sürücünün de bulunduğu 13 kişi yaralandı.

Kaza, Taipei’nin Sanxia Mahallesi’ndeki yoğun bir kavşakta yaşandı. Aşırı hızla seyir halindeki 78 yaşındaki sürücü, kırmızı ışık ihlali yaparak önce 3 motosiklete ardından karşıdan karşıya geçmekte olan yayalara çarptı. Ortalık adeta savaş alanına dönerken, kazada 2’si öğrenci olmak üzere toplam 3 kişi hayatını kaybetti.

Rusya, Ukrayna'dan 4 bölgenin kendisine verilmesini ve tanınmasını talep etti
Rusya, Ukrayna'dan 4 bölgenin kendisine verilmesini ve tanınmasını talep etti
İçeriği Görüntüle

Kaza anı çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, aracın büyük bir hızla yayaların arasına daldığı ve çarpmanın şiddetiyle çok sayıda kişinin savrulduğu görüldü. Yaralanan 13 kişiden bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Tayvan Lideri Hastaneye Gitti

Tayvan lideri Lai Ching-te, kazanın ardından yaralıların tedavi altına alındığı 3 farklı hastaneyi ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Soruşturmanın yakından takip edileceğini belirten Lai, “Tüm imkanlarımızı seferber ettik, yaralı vatandaşlarımız için gereken her şeyi yapacağız” dedi.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklanmazken, 78 yaşındaki sürücünün komada olduğu ve yapılan testlerde alkol almadığı bildirildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA