Laçın Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelesini birlikte kesen liderlere, havalimanının sembolik anahtarları takdim edildi. Erdoğan ve Aliyev, daha sonra terminal binasını gezerek yetkililerden detaylı bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanı maketini inceledikten sonra Dost Agropark standını da ziyaret etti. İki lider, havalimanı programının ardından havaalanında bir süre baş başa görüşme gerçekleştirdi.
Kelbecer-Laçın Otoyolu ve Altyapı İncelemeleri
Açılış töreninin ardından Erdoğan ve Aliyev, Kelbecer-Laçın Otoyolu üzerindeki köprü ve viyadüklerde incelemelerde bulundu. Altyapı yatırımlarının son durumu hakkında yetkililerden bilgi alındı. Bu ziyaret, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki stratejik iş birliğini pekiştiren önemli bir adım olarak değerlendirildi.