ABD, İsrail ve Filistin arasındaki devam eden çatışmalara yanıt olarak İsrail'e USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve savaş uçakları gönderiyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, geminin bölgeye gönderilme amacının ABD'nin İsrail'e olan desteğini göstermek olduğunu belirtti.

Filistin'in BM üyeliği için tarihi adım: Türkiye ve 143 ülke destek verdi Filistin'in BM üyeliği için tarihi adım: Türkiye ve 143 ülke destek verdi

ABD'nin Bölgedeki Desteği Artıyor

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, Hamas'ın saldırılarına yanıt olarak İsrail'e destek amacıyla USS Gerald R. Ford uçak gemisini ve beraberindeki görev grubunu bölgeye gönderdiğini duyurdu. Ayrıca, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçaklarının da bölgedeki varlığının güçlendirileceğini belirtti.

Bakan Austin, ABD'nin İsrail'e mühimmat dahil olmak üzere ek kaynaklar sağlayacağını, bu yardımların birkaç gün içinde bölgeye ulaşacağını açıkladı.

İsrail ve Filistin Arasında Artan Çatışma

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı Operasyonu'nu başlatmış, buna karşılık olarak İsrail 'Demir Kılıçlar Operasyonu'yla yanıt verdi. Bu çatışmalarda, Filistin tarafında 413 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 243 kişi yaralandı. İsrail tarafında ise 700 kişi öldü ve 2 bin 156 kişi yaralandı. İsrailli yetkililere göre, en az 100 İsrail vatandaşı Gazze'de esir tutuluyor.

Editör: Fırat Çelik