15 yaşındaki oğlu trafik kazasında öldü

Hatay'ın Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi'nde yaşayan 61 yaşındaki Melek Gökçe, 1996 yılında Giresun'dan Hatay'a gelin geldi. Evliliğinden üç kız ve bir erkek çocuğu dünyaya gelen Gökçe, 13 Temmuz 2012 tarihinde 15 yaşındaki oğlu Yusuf Özyıldırım'ı trafik kazasında kaybetti.

Oğlunun acısını dindiremeyen Melek Gökçe, oğlunun mezarına gidip gelebilmek için 49 yaşında ehliyet aldı ve araç satın aldı. 2013 yılından bu yana her cuma günü 50 kilometre yol katederek evladının mezarını ziyaret eden Gökçe, yıllar geçmesine rağmen acısını dindiremiyor.

Genc Gazete Vefakar Anne Ehliyet Ve Oto (5)

Oğlunun Mezarı İçin Ehliyet Aldı

Melek Gökçe, oğlunu kaybetmenin acısını halen yaşıyor. Hatay'da yaşamaya başladığından beri büyük zorluklar çeken Gökçe, oğlunun mezarına ulaşabilmek için ehliyet almaya karar verdi. Gökçe, ehliyet sınavına girerek tek seferde sürücü belgesini aldı ve ardından bir araç satın aldı. Bu kararı almasının tek nedeni, her hafta oğlunun mezarını ziyaret edebilmekti.

Genc Gazete Vefakar Anne Ehliyet Ve Oto (4)

Her Cuma Oğlunun Yanında

“Oğlumun mezarına gelmek için ehliyet ve araba aldım, Allah'ın izniyle her cuma oğlumun mezarındayım.”

Gökçe, oğlunun mezarına gitmek için ehliyet ve araç aldığını belirterek, her cuma 50 kilometre yol katederek mezar ziyaretini gerçekleştirdiğini söylüyor. Oğlunun yanına her fırsatta gitmeye çalıştığını ifade eden Gökçe, oğlunun acısını unutmanın mümkün olmadığını belirtiyor.

Genc Gazete Vefakar Anne Ehliyet Ve Oto (2)

Canı sıkıldığında mezarlığa koşuyor

1996 yılında Hatay'a gelen Gökçe, 2012 yılında yaşanan trajik kazanın ardından hayatının hiçbir zaman eskisi gibi olmadığını dile getiriyor. Oğlunu her hafta ziyaret eden Gökçe, oğlunun yanında olmadan duramadığını, evde oturduğunda canı sıkıldığında hemen oğlunun yanına gitmek istediğini ifade ediyor.

“Çocuğumun mezarına gelmek için ehliyet aldım. Çocuğum amcasının oğlu ile 2012 yılında motosiklet kazasında vefat ettiler. Sürücü ehliyetini 49 yaşındayken aldım. Sadece çocuğumun mezarına gelmek için ehliyet ve araba aldım. Ehliyeti tek seferde aldım. Allah'ın izniyle her cuma oğlumun mezarındayım.”

Genc Gazete Vefakar Anne Ehliyet Ve Oto (3)

Aşçılık yapıyor

Gökçe, 2009 yılından beri aşçılık yaparak hayatını sürdürmeye çalışıyor. Ailesinin eskiden çok kalabalık olduğunu ve onlara yemek yaparak aşçılığı öğrendiğini belirtiyor. Her cuma sabah namazını kılıp oğlunun mezarına giden Gökçe, oğlunun yanına her fırsatta gitmeye çalıştığını söylüyor.

“Ne zaman fırsat bulursam çocuğumun yanına gelirim. Evde oturduğumda canım sıkıldığında çocuğumun yanına gelirim.”
Genc Gazete Vefakar Anne Ehliyet Ve Oto (1)-1

Kaynak: İHA