Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, İnegöl Mobiliyum AVM'de Haziran ayında yapılması planlanan yeni mobilya festivali hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Talha Timur Han'ın festival ile alakalı söyledikleri:

"İnegöl'de sektörümüz için etkinlikler düzenleyebiliriz. Hizmetlerimizde düzenlemeler yapmamız gerektiğini, bunları konuşmamız ve anlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Umarım bu fuar, bu konuda bize ders olur.

Türkiye'nin geçirdiği ekonomik zorluklar, para politikalarının sıkılaştırılması gibi konular sektörümüzü olumsuz etkiledi. Kredi kartlarına getirilen kısıtlamalar, verimli üretimin yapılamaması ve genel giderlerimizin artması, dünya pazarında rekabet gücümüzü azaltıyor. Polonya, Çin ve Vietnam gibi ülkelerle rekabetimiz, bu anlamda dünya pazarında azalmış durumda. Bu yüzden, daha çok ortak akıla ve birbirimize ihtiyacımız var. 

Ancak pandemi süreci, ekonomik zorluklar ve kapalı alışveriş merkezi olmamız, artan genel giderlerimizin buna izin vermemesine neden oldu. Son iki ayda Macaristan’da iş görüşmeleri yaptık ve oldukça faydalı geçti. Şimdi ise Türkiye'de daha önce yapılmamış nitelikte bir mobilya organizasyonu düzenleme kararı aldık. Tarihi netleşmedi, ancak büyük ihtimalle haziran ayında, Kurban Bayramı haftasından sonraki hafta yapılacak. Organizasyonda, 35 ülkeden 250 alıcıyı buraya getirmek istiyoruz. Bu, İnegöl için önemli bir kazanç ve ivme olabilir.

Bu organizasyonun ciddi maliyeti var. Devlet desteği almamıza rağmen, ödeme süreçleri ve finansman gücümüz zorluk yaratıyor. Üyelerimizin desteğiyle bunu harekete geçireceğiz. Ayrıca kota koyacağız; 1 milyon dolar veya 3 milyon dolar üstü alıcıları buraya getirmek istiyoruz. Sıcak pazarlara yöneldik; özellikle Orta Doğu pazarına. Ancak Avrupa ülkelerinde de önemli bir kitle var. Mobilya tedarik süreçleri daha çok Polonya, İtalya, Vietnam ve Çin üzerinden işliyor. Bu pazarı yeniden kazanmak ve yeni alıcıları buraya getirmek istiyoruz. Doğru adımları atıp, üyelerimizle istişare yaparak, kaliteli müşteri portföyü oluşturmayı hedefliyoruz."

Talha Timur Han, festivalin İnegöl'e yeni müşteri kitlesi kazandırmayı amaçladığını, özellikle Avrupa ülkelerindeki mobilya pazarına girmek istediklerini belirtti.

Muhabir: Tuncay Şentürk