Müslim Serbest yazdı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun yirmialtıncı haftasında deplasmanda karşılaştığı Menemen FK'ya 3-1 yenilerek evine puansız döndü.

   Geçtiğimiz hafta kendi evinde Somaspor'u 1-0 yenerek play-off umutlarını sürdüren temsilcimiz İnegölspor, bu hafta deplasmanda karşılaşacağı Menemen FK'yı da yenerek play-off hattından uzaklaşmak istemiyordu.

   Buna karşın rakip Menemen FK ise son iki maçtan yenilgi ile ayrılarak play-off hattı dışına çıkmasına rağmen kendisine yakın olan takımlardan da uzaklaşmak istemiyordu.

   Menemen İlçe Stadında oynanan maçın ilk yarısına ev sahibi ekip Menemen FK'nın vuruşuyla başlandı. Menemen FK aradığı golü 8.dakikada Kemal Rüzgar ile buldu. Bu golden sonra beraberlik golünü aramaya çalışan temsilcimiz yeni transfer Nadir Çiftçi ile yakaladığı üç pozisyondan da yararlanamadı.

45+1'de Feyyaz Belen ile ikinci golü bulan Menemen FK, ilk yarı sonunda soyunma odasına da bu skorla gitmek isterken 45+3'te kalesinde golü gördü. Bu dakikada  sağ kanattan gelen ortada topa kafa ile vuran Nadir Çiftçi topu ağlarla buluşturarak durumu 2-1'e getiren golü kaydetti. Maçın ilk yarısı da ev sahibi Menemen FK'nın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

   Maçın ikinci yarısına Yusuf Kocatürk yerine Furkan Özyapı ile başlayan temsilcimiz beraberlik golünü bulmak için ataklar geliştirdi fakat bu ataklardan bir sonuç alamadı. Maçın 89.dakikasında ceza sahası içine giren Mertcan Açıkgöz'ü Kadir Turhan düşürünce orta hakem Necati Selçuk Şahin penaltı noktasını gösterdi ve Kadir Turhan'ı da 2.sarıdan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. 90.dakikada penaltı vuruşunu kullanan Kemal Rüzgar topu ağlarla buluşturarak kendisinin 2. takımının da 3.golünü kaydetti. 10 dakikalık uzatma bölümünde başka gol olmayınca müsabaka da ev sahibi Menemen FK'nın 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

   Evet, temsilcimiz sezon başından bu yana deplasman fobisini bir türlü yenemeyince  bir maçtan daha yenilgiyle ayrılmış oldu. Temsilcimiz, Menemen FK karşısında aldığı bu yenilgiyle 33 puanda kaldı ve grupta 1 basamak gerileyerek haftayı 10.sırada kapatmış oldu.

   Eğer bir takım play-off hedefini gerçekleştirmek istiyorsa sadece kendi sahasında değil,  deplasmanlarda da maç kazanması gerekiyor. Ne yazık ki temsilcimiz evinde kazanıyor, fakat deplasmanlarda puanlar kaybediyor. Böyle olunca da play-off hep başka bahara kalıyor. Futbolcu kardeşlerimize buradan seslenmek istiyorum.

Yönetimin sizler için harcadığı paraya ve zamana yazık değil mi? Hafta içinde sizi maçlara en güzel bir biçimde hazırlamaya çalışan teknik heyete yazık değil mi? Sabahın erken saatlerinde yataklarından kalkıp yaklaşık 400km yol kateden ve 90 dakika takımlarını destekleyen 3 otobüs dolusu vefakar ve cefakar taraftara yazık değil mi? Ayrıca play-off umutlarını bir başka bahara bırakmak size hiç yakışmadı.

   Önümüzdeki hafta pazar günü saat 14.00'te kendi sahamızda fakat seyircisiz olarak oynayacağımız maçta Denizlispor karşısında İnegölsporumuza başarılar diliyorum...