Zatına layık şekilde hamdusena Allah'a sınırsız salat ve selam yüce Resulullah'a

İbni haldun'un Mukaddimesinde şöyle geçer: "İnsan yedikleri şeylerle kendi mizacını oluşturur. Bu durum elbetteki ki mizacına etki eden sadece bir unsurdur. Kendisini etkileyen genetik faktörler, iklimsel özellikler, aldığı dualar ya da beddualar bir diğer sebeplerdir."

1995 yılında Batı dünyasının bazı gazetelerinde; "Haftasonu insan avına var mısınız?" diye ilanlar verilirdi. Bu ilanlar Bosna Hersek'te müslümanlara yapılan kıyımlar için 50.000 Mark karşılığında özel gezilerle ilgiliydi. Bu gezilere üniversitelerde profesörlük yapanlar da devlet kademelerinde önemli görevlerde bulunan bazı zatlar da vardır.

Bosna Hersek'e yapılan bu gezilerde insan öldürme, kadınlara tecavüzlerde bulunma gibi onlara göre adrenalin etkinlikleri, bizlere göre batı dünyasının vahşi yüzü sözkonusuydu.

İlk baştaki sözümüze dönecek olursak İbn-i Haldun ne demişti: "İnsan ne yerse karakteri ona göre oluştur."

Batı dünyasının dününe baktığımızda Afrika kıtasının ortalarında yaptığı kıyımlar ve vahşetler vardır.

Burada yaşayanları katletmişler. O bölgenin doğal zenginliklerini ele geçirmişler ve bunu vahşice yapmışlardır. Ayrica öldürmekle kalmayıp onların cesetlerini yemişlerdir.

Batının vahşiliği ileri gelmektedir.

Cenabı Hak bizlere domuz etini yasaklamıştır.

Resulullah Aleyhisselam (s.a.v) vahşi hayvanların etlerini azı dişleri ile avlanan hayvanların etlerini bizlere yasaklamıştır.

Zira insan yediği şeylerle kendi mizacını, karakterini şekillendiriyor. İnsan vahşileşmeye müsait bir varlıktır.

İnsan iki yönlü varlıktır. Meleklerden de yukarı hayvanlardan da aşağı hareket tarzı olan varlıktır.

Helalinden yemek, hakkaniyetle davranmak arasında kuvvetli bir bağ vardır.

Kursağından haram lokma geçmemiş ifadesi bu sebeple çok mühimdir. Her insanın insanca davranması esastır. Ancak insanlar vahşice davranabiliyor. Haktan, hakikaten ayrılabiliyorlar.

Bugün batı dünyasında yaşayanlar için diyebiliriz ki onlar ancak birbirlerine karşı medenidirler. Biz o ların dinine girmedikçe onları razı edemeyiz. İyilikleri kendilerinedir. Müslümanlar zayıflamaya görürsün ellerinden gelen tüm zulmü bize göstereceklerdir.

Yakın tarihimiz buna şahittir.

Allah Müslümanları onların eline teslim etmesin.

Uyanık kalın.