Prof. Dr. Avcı, aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırabileceğini dile getirdi. Salamura et ve şarküteri ürünlerinin de bu riski yükselttiğini ifade etti.

Beyin Gücünü Artırmanın Yolu: Gün Sadece 20 Dakika Yapın! Beyin Gücünü Artırmanın Yolu: Gün Sadece 20 Dakika Yapın!

Sağlıklı Beslenme Önerileri

“Günde en az 4 porsiyon meyve ve bir veya iki porsiyon çiğ sebze tüketilmeli. Kuru baklagiller kırmızı etten daha fazla tüketilmeli.”

Prof. Dr. Avcı, sağlıklı beslenmenin kanser riskini azaltmada önemli olduğunu belirterek, günde 4 porsiyon meyve, çiğ sebze ve kuru baklagil tüketilmesini önerdi.

Antioksidan Zengini Gıdaların Önemi

Antioksidan etkisi yüksek gıdaların tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Avcı, semizotu, ıspanak, soğan, elma, karabuğday gibi gıdaların kansere karşı koruyucu etkileri olduğunu belirtti.

Sağlıklı Yaşam Tarzı ve Kanserden Korunma

Prof. Dr. Avcı, sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli spor yapmanın, zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın ve stres yönetiminin kanserden korunmada etkili olduğunu ifade etti.

Ülkemizin ekonomik durumu vatandaşların yeteri kadar kırmızı et tüketmesini engelliyor. Bu durumla beraber vatandaşlarımızın kırmızı etten değil başka sebeplerden dolayı kansere yakalanma riski daha fazla bulunuyor.

Editör: Umut Gökdaş