Bursa'nın göz bebeği Uludağ, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Tarihi ve mitolojik hikayelerle dolu bu eşsiz dağ, bulutların ve sis örtüsünün dansıyla adeta bir masal dünyasına dönüştü. Kış turizminin kalbi olan bu bölge, doğal güzelliklerinin yanı sıra efsanevi hikayeleriyle de ziyaretçilerini cezbediyor.

Genç Gazete Uludağ’da Efsanevi Bulut Dansı Masallardan Fırlamış Görüntüler (1)

Uludağ'ın Efsanevi Güzelliği

Kış ve kayak denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olan Uludağ, anlık hava değişimleriyle her an farklı bir güzellik sunuyor. Karla kaplı yamaçlardan güneşin sıcak yüzünü göstermesiyle birlikte, sisler arasında kalan çam ağaçları eşsiz bir manzara oluşturuyor. Burada 104 endemik bitki türü bulunurken, bunların 32'si sadece Uludağ'a özgü.

Genç Gazete Uludağ’da Efsanevi Bulut Dansı Masallardan Fırlamış Görüntüler (2)

Anne ayı ve yavruları karda dolaşırken görüntülendi Anne ayı ve yavruları karda dolaşırken görüntülendi

Uludağ'ın Ziyaretçi Yorumları

Ümit Topaloğlu: "Hem sıcağın hem de karın güzelliğini yaşıyoruz. Kar tanelerinin eriyerek düşmesi, sanki bülbül sesi gibi güzellik yansıtıyor. Sessiz olup onu dinleyince, stresinizi atmanızı sağlayacaktır. Çok güzel bir hava var" 
Genç Gazete Uludağ’da Efsanevi Bulut Dansı Masallardan Fırlamış Görüntüler (6)
Ömer Girgin: "Uludağ'a böyle güzel havalarda gelmeyi tercih ediyorum. Güneşi gördüğümüz zaman ilk fırsatta gelmeye çalışıyoruz. Burası çok huzur verici bir yer"

Genç Gazete Uludağ’da Efsanevi Bulut Dansı Masallardan Fırlamış Görüntüler (3)

Uludağ ve Tarihi

Uludağ'ın 2543 metre yüksekliğiyle Marmara'nın en yüksek noktası olduğu biliniyor. Antik çağdan beri efsanelere konu olan bu dağ, Halikarnassoslu Herodot'un anlatımları ve Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sindeki hikayelerle tarihe ışık tutuyor.

Genç Gazete Uludağ’da Efsanevi Bulut Dansı Masallardan Fırlamış Görüntüler (7)

Uludağ, tarihi zenginliği ve doğal güzelliğiyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bulutların ve sisin eşsiz dansı, bu efsanevi dağın sadece bir yüzünü oluşturuyor.

Genç Gazete Uludağ’da Efsanevi Bulut Dansı Masallardan Fırlamış Görüntüler (4)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR