Yarışmanın 2024 Finalistleri belirlendi

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasını aralıksız olarak 9’uncu kez düzenledi. 2024 yılı için belirlenen 7 finalist araç, Intercity İstanbul Park’ta yapılan test sürüşlerinde değerlendirildi. OGD üyeleri, markaların sunumlarını dinledikten sonra finalist araçları pistte test etme fırsatı buldu.

Togg Fiyat Listesi Şubat 2024 Togg T10X

İşte test sürüşlerine katılan araçlar

Bu yılın finalistleri arasında BMW 5 Serisi, Chery Tiggo 8 Pro, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz E Serisi, Renault Austral, Togg T10X ve Toyota C-HR modelleri yer aldı. OGD üyeleri, bu araçları teknolojisinden sürüş kalitesine, ergonomisinden yakıt tüketimine, güvenlik özelliklerinden donanım seviyesine ve fiyat/performans özelliklerine kadar detaylı bir şekilde inceledi.

OGD üyeleri, finalist araçları değerlendirirken büyük bir titizlikle çalıştı ve araçların her yönünü dikkatle inceledi.

Genç Gazete Türkiye'de Yılın Otomobilleri Oto (9)

Farklı kategorilerde ödüller sahiplerini bulacak

Test sürüşlerinin ardından, Haziran ayında yapılacak final oylaması sonucunda en fazla puan alan araç, 11 Haziran 2024 Salı günü düzenlenecek ödül töreninde Türkiye’de Yılın Otomobili unvanını kazanacak. Bunun yanında, “Yılın Tasarımı”, “Yılın Basın Lansmanı” ve “Yılın İnovatif Projesi” kategorilerinde de ödüller sahiplerini bulacak.

Genç Gazete Türkiye'de Yılın Otomobilleri Oto (7)

Sponsorlardan büyük destek var

Türkiye’de Yılın Otomobili 2024 yarışması, Bosch, Bridgestone, D-Expert, Intercity İstanbul Park, Shell Helix Motor Yağları ve sigortaladım.com gibi önemli sponsorların desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Yarışmanın sonuçları büyük bir merakla bekleniyor ve otomobil severler, hangi aracın bu prestijli ödülü kazanacağını öğrenmek için sabırsızlanıyor.

Genç Gazete Türkiye'de Yılın Otomobilleri Oto (8)

Kaynak: otomobilgazetesi.com