Peki, bu projeyle hacılarımıza ne tür kolaylıklar sunulacak?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının konferans salonunda Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rebia ile bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı. Bu önemli ziyaretin her iki ülke için hayırlara vesile olmasını dileyen Erbaş, Suudi Arabistan'la sürdürülen iş birliğinin detaylarını paylaştı.

kabe umre hac mekke (1)

Mekke ve Medine'ye Hizmetin Önemi

"Mekke ile Medine'ye ve dünyanın dört bir yanından oraya gelen Rahman'ın misafirlerine hizmet etmenin önemli bir sorumluluk ve şerefli bir görev olduğunu vurgulayan Erbaş, "Salgın sonrası hiçbir kısıtlama olmadan gerçekleştirilen 2023 hac organizasyonunda tarafınızdan yürütülen nitelikli hizmetlere yakinen şahit olduğumuzu belirtmek isterim. Hac ve umre ziyaretlerinin huzur, sağlık ve emniyet içinde yapılması için ortaya koyduğunuz çaba, her türlü takdirin üzerindedir."

Ezan Duası nedir? Ezan duası nasıl yapılır? Ezan Duası nedir? Ezan duası nasıl yapılır?

Mekke Yolu Projesi Ne Getiriyor?

Erbaş, 2023 yılında başlatılan Mekke Yolu projesinin, hacı adaylarının ibadetlerini kolaylıkla, sağlıkla ve huzurla yerine getirmeleri adına büyük bir kolaylık sağladığına dikkat çekti. İstanbul Havaalanı'nda pilot uygulama olarak başlatılan bu projenin 2024 yılında Türkiye'nin diğer illerine de genişletileceğini açıkladı.

mekke hac umre

Elektronik Vize ve Artan Uçuşlar

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, Türkiye'nin elektronik vize sistemine dahil edilmesinin Türk vatandaşlarına büyük bir kolaylık getireceğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'den Suudi Arabistan'a olan uçuş sayısında ve destinasyonlarda önemli bir artış olacağının müjdesini verdi.

Filistin'e Desteğimiz Sürecek

"Bugün Filistin'de yaşananları derin bir üzüntü ve endişeyle takip ediyoruz. Asırlarca selam yurdu olmuş Kudüs'te başta ilk kıblemiz Mescid-i Aksa olmak üzere Müslümanlara ve İslam'ın kutsallarına hunharca saldırılar yapılmaktadır. Bizler, her zaman olduğu gibi bugün de mazlum Filistin halkının ve Mescid-i Aksa'nın özgürlük mücadelesinin yanındayız."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia'nın bu özel buluşmasında ortaya çıkan başlıklar, iki ülke arasındaki iş birliğinin ne denli kuvvetli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR