Trendyol Süper Lig'in zirvesindeki kıyasıya rekabette, Trabzonspor taraftarları galibiyetin tadını çıkartırken, Fenerbahçe ise ilk puan kaybıyla liderliği Galatasaray'a bıraktı. Peki, bu mücadele Süper Lig'de dengeleri nasıl değiştirecek?

Fenerbahçe Karşısında Trabzonspor'un Muhteşem Galibiyeti

Trabzon Meydanı'nda Zafer Kutlamaları

Atatürk Alanı'nı dolduran coşkulu kalabalık, Trabzonspor bayrakları ve geceyi aydınlatan meşalelerle zaferlerini kutlamanın eşsiz sevincini yaşadı. Ellerindeki bayraklarla "Şampiyon Trabzonspor" nidaları atan taraftarlar, marşlar eşliğinde Trabzon'un geleneksel dansı kolbastıyı oynayarak galibiyeti taçlandırdı.

spor fener trabzon futbol (1)

Yenilmez Armada İlk Darbeyi Aldı

Sarı-lacivertli ekip Fenerbahçe, lige fırtına gibi bir başlangıç yapmıştı; fakat Trabzonspor karşısında alınan bu mağlubiyet, onların bu sezonki ilk puan kaybı oldu. Stadın dört bir yanını saran taraftarlar ise takımı ayakta alkışlayarak moral verdi:

Fenerbahçe taraftarları, mücadelelerinden dolayı oyuncuları tribüne çağırarak takıma desteklerini yineledi.

Liderlik Koltuğu El Değiştirdi

Bu zorlu maç sonucunda Fenerbahçe'nin serisi sona ererken, Galatasaray liderlik koltuğuna oturdu. Süper Lig'deki bu önemli değişiklik, şampiyonluk yarışını daha da kızıştıracak bir atmosfer yarattı.

fb ts futbol spor (4)

İsmail Kartal Üzgün

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmayı değerlendirerek şunları söyledi:

 "Geriden uzun toplarla çıkacaklarını biliyorduk. Maça her zamanki gibi çok iyi başladık, hemen baskı altına aldık rakibi. Bu kadar baskılı oynamamıza rağmen istediğimiz golü bulamadık. İlk yarıda 1 kez kalemize geldiler o da gol oldu. İlk yarıda 22 kez rakip ceza alanında topla buluşmuşuz. İkinci yarıda bazı planlarımız vardı ama planlar devreye girmeden şok 2 gol yedik. Ama oyunu bırakmadık. 10 kişi de kalsak maçı bırakmadık. 2 penaltı golüyle maçı skoru 3-2'ye getirdik ama çeviremedik. Aldığımız bu mağlubiyetin ardından taraftarlarımızın verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Çok üzgünüz, beklemediğimiz anda beklemediğimiz goller oldu. Ben bu yenilgiyi beklemiyordum."

Evde Yapılabilecek En İyi Antrenmanlar Evde Yapılabilecek En İyi Antrenmanlar

"Hiçbir zaman sakatlığa sığınmadık. Fred ve Djiku, Adana Demirspor maçına yetişebilir. Yetişemezse de milli arada Becao hariç hepsi döner. Mağlubiyeti bireysel olarak bir şeye bağlamıyorum. Suçlu varsa başta benim."

fb ts futbol spor (2)

"Bugün de rakip takımın kapanarak uzun topla sonuca gittiğini gördük. İlerideki oyuncuları güçlü oyuncuydu. Pepe ve Visca'nın çabukluğuyla sonuç almak istediler ve başarılı oldular. Baskılı oynamamıza rağmen net bir pozisyon üretemedik."

"Bugün taraftarımızın önünde kaybetmek bizi üzdü. Bu kadar coşkulu bir ortamda kazansaydık başka bir evreye geçecektik. O eksik, bu eksik diye bakmadan her zamanki oyunumuzu oynadık. Oyunun kontrolü bizdeydi. Hiçbir zaman suçlu aramadık. Beklemediğimiz anda şok goller yedik. Rakip de bizi durdurarak uzun toplarla sonuç aradı. Bugün yol kazası oldu. Bazen futbol şansı olur, vurulan her top gol olur. Bugün de bunu yaşadık. Çevirmek için mücadele ettik, baskın oynadık, top bizdeydi. Penaltıdan attığımız goller dışında yüzde 100 net olmasa da pozisyonlarımız oldu. Uzun bir maraton var. Oyunumuzun gücü ve kalitesi ligi domine edecek durumda. Ben bundan şüphe duymuyorum ve oyuncularıma da güveniyorum. Ben üzerimde baskı hissetmiyordum. Biz maç maç düşünüyoruz. Beklemediğimiz anlarda beklemediğimiz goller yedik bugün."

fb ts futbol spor (3)

Abdullah Avcı Mutlu

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, "Hafta başında itibaren tamamen kazanma odaklı bir oyun planı üzerinde çalışarak geldik. Özellikle Fenerbahçe'nin kendi sahasında oyunun büyük bölümünde baskı yapmak isteyeceğini biliyorduk, biz bu baskıdan nasıl çıkarız, az temaslı oyunu nasıl oynarız diye çalıştık. İlk golde oyunu dalgalandırdık, sonra Edin'in ters taraftan yaptığı ortayla gol geldi. Sonra ikinci gol geldi ama faul gerekçesiyle iptal edildi. Onuachu faul yaptıysa, bizim yediğimiz penaltıda aynı yerde Mehmet Can'ın çekilen formasıyla arasındaki farkı bilmiyorum. Akan oyunda pek gol yemiyoruz, penaltıdan yedik, pozisyon vermiyoruz." 

"Kazanmak için gelmiştik. Bugün sadece bir maç kazandık ama uzun süre burada kazanmamıştık. Özel bir maç kazandık." 

"Bizim gelişimimizi hızlandıracak bir maç kazandık. Kalitemizi arttırmamız gerekiyor, Trabzonspor'un nasıl bir oyun felsefesi içinde olmak istediğini çok iyi biliyorum. Sadece bir maç kazandık, oyuncularımı tebrik ediyorum. Hafta başından itibaren buna çok inanıyorduk, finalleri yapabilseydik, belki oyunu daha önce koparabilirdik. Kazandık, mutluyuz, cuma akşamı bir maç var, çalışmaya devam edeceğiz. Samet adına üzüldüm, son iki maçta milli takımın oynayan stoperidir, Avrupa Şampiyonası'na giden takımın oyuncusudur. Bu oyuncularımıza sahip çıkarsak çok daha doğru olur diye düşünüyorum. Onun adına üzüldüm."

fb ts futbol spor (1)

"Baskıyı daha şiddetli istedim ikinci yarıda. İki ve üçüncü golün gelmesi, böyle bir duruma düşmediği için kolay değil ama seyircisi de destek verdi. Ligde 26 sene sonra burada kazanmak önemli. Bekleyerek değil, baskılı oyunla kazandık. Daha iyi olmamız gerekiyor. 26 yıl sonra olması güzel. Dünyadaki bütün Trabzonspor taraftarının ne kadar mutlu olduğunu çok net biliyorum. Onlarla güzel mutluluklar yaşadım, hem onlar hem de Sayın Başkan Ertuğrul Doğan fedakarlık yapıyor. Galibiyetin büyük bölümünü onlara armağan ediyorum. Sayılara, rekorlar olabiliyor, şu an çok güzel hissettiriyor. Kazanmak çok önemli, gelişimimiz daha hızlı tamamlamamız gerekiyor, yeterli değiliz. Yarıştığımız iki takımın kadro kaliteleri ve ekonomileri çok yüksek. Oyun organizasyonuyla ayakta kalacağız. Sakat oyuncuların gelmesiyle daha iyi olacağız. Takımı daha organize bir oyuna çekmeye çalışıyorum."

Editör: AYHAN BAYRAKTAR