THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, 600 pilotun da aralarında bulunduğu 8 bin yeni personel alımını duyurdu.

Türk Hava Yolları (THY), Büyüme Hedefleri Kapsamında 8 Bin Yeni Personel Alımı Yapacak

Türk Hava Yolları (THY), büyüme planları doğrultusunda 8 bin yeni personel alımı yapacağını açıkladı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, bu yeni alımların içinde 600 pilotun da bulunduğunu belirtti.

Dağ ailesinin acı günü Dağ ailesinin acı günü

İşe Alım Süreci ve Hedefler

2022'de 93.4 milyon yolcu taşıyan ve bu yıl içerisinde yolcu ve kargo hizmetlerinde yüzde 14'lük bir büyümeyi hedefleyen THY, mevcut 82 bin çalışan sayısını yüzde 10 oranında artırmayı planlıyor. Başkan Ahmet Bolat, daha önce yapılan başvurular üzerinden işe alım sürecinin devam ettiğini ve Nisan ayında kabin memuru alımı için yeni bir ilanın yapılacağını ifade etti.

Bilet Fiyatları ve Rekabet Politikası

Başkan Bolat, yılbaşındaki ücret artışlarına rağmen THY'nin bilet fiyatlarını yüzde 10 bile artırmadığını vurguladı. Rekabetçi bir fiyat politikası benimseyen şirket, Van'dan günde 40 otobüs dolusu yolcu taşımasına rağmen fiyatları artırmadığını belirtti.

İstanbul Havalimanı'ndaki Rekabet

İstanbul Havalimanı'na uçan yabancı havayolu şirketlerinin sayısının 100'ü bulmasını isteyen Bolat, bu durumun THY'ye de yaradığını söyledi. Daha fazla yabancı firmanın gelmesini beklediklerini belirten Bolat, bu rekabet ortamının şirketin büyüme hedeflerine pozitif bir etki sağlayacağını dile getirdi.

THY, bu personel alımları ve büyüme stratejisiyle havacılık sektöründeki liderliğini sürdürmeyi ve hizmet kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

Editör: İHSAN KURAN