Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), tecrübeli hakem Mete Kalkavan'ın sahadaki hakemlik görevini resmi olarak sonlandırdığını ve bundan sonra Video Yardımcı Hakem (VAR) eğitim sorumlusu olarak görev yapacağını duyurdu.

TFF, Ünlü hakem Mete Kalkavan görevi bıraktı

İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu

Yapılan resmi açıklamaya göre, Mete Kalkavan'ın hakemlik kariyeri yeni bir döneme evrildi. Artık saha içinde hakemlik yapmayacak olan Kalkavan, Türk futbolundaki VAR sistemiyle ilgili eğitim sorumluluğunu üstlenecek. Bu atama, Türk futbolundaki hakemlik alanında önemli bir değişikliği simgeliyor ve genç hakemlere VAR sistemine dair deneyimlerini aktarmak üzere yeni bir görev üstleniyor.

TFF, Ünlü hakem Mete Kalkavan görevi bıraktı

Türk futbolunda uzun yıllardır çeşitli kritik maçlarda görev alan Mete Kalkavan'ın VAR eğitim sorumlusu olarak atanması, Türkiye'deki hakemlik camiasındaki eğitim ve gelişim süreçlerine yönelik alınan stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK