İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Meral Güven'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Güven'in, canlı yayın sırasında Fenerbahçe taraftarına yönelik küfür ve hakaret içeren ifadeler kullandığı iddia ediliyor.

Suçlamalar ve Geçmişi

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Meral Güven'in canlı yayında sarf ettiği sözler nedeniyle TCK’nın 216. maddesi kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan dolayı re'sen soruşturma başlatıldığı belirtildi. Ayrıca, Güven'in geçmişte tehdit-hakaret, kişilerin huzur ve sükununu bozma, kasten yaralama, uyuşturucu madde bulundurma ve taksirle yaralama gibi suçlardan kaydının olduğu öğrenildi.

Astrolog Merel 1

Sosyal Medya Tepkileri

Güven'in gözaltına alınması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Fenerbahçe taraftarları, Meral Güven'in paylaşımlarına tepki gösterirken, bazı kullanıcılar gözaltı kararını destekledi. TikTok'ta yaptığı canlı yayın sırasında küfürler eden Güven'in yayını, platform yönetimi tarafından kesildi.

Savcılık Açıklaması

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, sosyal medya hesapları üzerinden çok kez paylaşılan ve Astrolog Meral Güven'in yapmış olduğu belirtilen, canlı video kaydında sarf edilen sözler ile ilgili olarak TCK’nın 216. maddesi kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan dolayı re'sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi