Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, elektrik akımına kapılarak geçirdiği kazanın ardından kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Zeyrek için 10 Haziran Salı günü cenaze töreni düzenlenecek.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçirdiği talihsiz kazanın ardından tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan ve yoğun bakımda üç gündür yaşam mücadelesi veren Zeyrek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hastane önünde yaptığı duygusal açıklamada gözyaşlarına hakim olamadı. Özel, “Ben dünyada tanıdığım en iyi insanı kaybettim. Aklımın ve kalbimin yarısını kaybettim” sözleriyle Zeyrek’e olan yakınlığını ve derin üzüntüsünü dile getirdi.
Cenaze Töreni Programı
Zeyrek için 10 Haziran Salı günü saat 11.00’de Manisa Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlenecek. Ardından Hatuniye Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınacak. Namaz, Cumhuriyet Meydanı’nda saf tutularak gerçekleştirilecek. Zeyrek, Manisa Tarzanı’nın da bulunduğu 1. Mezarlık’ta toprağa verilecek.
CHP Lideri Özgür Özel, “Yarın helalleşeceğiz. Allah hepinizden razı olsun. Hepinizi çok seviyoruz. Evlerinize gidin, yakınlarınıza, çocuklarınıza sıkı sıkı sarılın” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.
Ferdi Zeyrek Kimdir?
Manisa’nın sevilen isimlerinden olan Ferdi Zeyrek, çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle tanınıyordu. 2024 yerel seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeyrek, hem partilileri hem de Manisa halkı tarafından büyük bir sevgiyle karşılanmıştı. Geride büyük bir üzüntü ve tamamlanamayan hayaller bıraktı.