MAZİDEN BİR KARE: İnegöl'de Kuraklık fotoğrafı
Bu paylaşımı geçen yıl kış mevsiminde yapmıştık. Mevsimler değişse de kuraklık tehlikesi değişmiyor. İşte o yazımız:
Büyüklerden duyuyoruz. Hiçbiri böyle kurak geçen bir kış hatırlamıyorlar. Ne sonbaharda doğru dürüst yağmur yağdı ne de kışın.
Kardan vaz geçtik. Uludağ bile bu kadar karsız kalmamıştı. Bu yazıyı kaleme aldığımda dışarıda yağmur yağıyor olması umut verici. Ancak Bursa ve İnegöl’ün barajları kuramak üzere. Bu yağmur da olmasa haftaya Bursa çeşmelerinden su akmıyor olacaktı.
Kar ve yağmur yoksa baharda ve yazın tarlalar nasıl ürün verecek? Mevsimler 2 ay kaymış gibi görünüyor. Çiçek açan ağaçlar var İnegöl’de. Mart ve Nisan’da kar yağarsa şaşırmayalım.
Arz ve gökyüzünde düzen kalmadı. Biz insanların işledikleri yüzünden mi acaba?
Çevreyi ve havayı çok kirlettik. Doğanın düzenini bozduk.
Bu yazımda sizle iki resim paylaşacağım. Biri 3 aylık kuraklık haritası. Harita her şeyi ortaya koyuyor.
Diğeri İznik gölü fotoğrafı. 2015 yılında çekilen İznik golü fotoğrafı ile 2023 yılında çekilen fotoğraf arasındaki su kaybı insanı korkutuyor. Aslında bu fotoğraf sadece İznik'in değil İnegöl'ün de fotoğrafı. Çünkü İnegöl barajlarının durumu bu manzaradan farksız değil.
Allah sonumuzu hayırlı etsin.
METİN: ATB




