Müslim Serbest'in köşe yazısı.

   TFF 2. Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 28. haftasında kendi evinde karşılaştığı Somaspor'u 1-0 yenerek ligde kalma yolunda önemli bir adım daha atmış oldu.

   Temsilcimiz İnegölspor geçtiğimiz hafta Şanlıurfaspor deplasmanından 8-0 gibi tarihi bir farkla yenilerek dönmüş ve tüm camiada şok etkisi yaratmıştı. Haftaiçinde yönetim, teknik heyet ve futbolcular bir araya gelerek bozulan moralleri düzeltmek adına adımlar atmış ve önümüzdeki 3 maçlık periyotta futbolculardan da galibiyet sözü alınmıştı.

   Rakip Somaspor ise genç, koşan ve mücadele eden kadrosuyla çıktığı maçlar sonunda topladığı 37 puanla 10.sıradaki yerini almış, rahat bir konumda olup play-off hattına girebilmek için İnegölspor engelini de kayıpsız aşmak istiyordu.

   İnegöl İlçe Stadında güzel bir havada oynanan maçın ilk yarısına Somaspor 'un vuruşu ile başlandı. Maçın başından itibaren rakip Somaspor genç, koşan ve mücadele eden oyuncularıyla birlikte dirençli bir oyun sergileyince temsilcimiz İnegölspor'un   işini zorlaştırmış oldu.

Maçın ilk yarısında 8. dakikada Ersel Aslıyüksek'in  kaçırdığı bir net pozisyonun dışında başka bir pozisyon olmadı. Buna karşılık rakip Somaspor ileri uçtaki oyuncularıyla gollük pozisyonlar buldu, fakat bunları gole çeviremedi. İlk yarı da 0-0 golsüz berabere tamamlandı.

    Maçın ikinci yarısına temsilcimiz Hamza Özdemir-Yusuf Ziya Gümüş, Ali Akkuş-Uğur Utlu ve Ersel Aslıyüksek-Metincan Cici  olmak üzere 3 değişiklik birden yaparak başladı. Bu değişiklikler oyuna canlılık getirdi. Nitekim maçın 55. dakikasında temsilcimizin golü geldi. Bu dakikada Metincan Cici, Yasin Palaz'dan aldığı topu Niyazi Batuhan Salman ile buluşturdu. Bu oyuncu da bu mükemmel pası çok iyi değerlendirerek çok klas bir vuruşla topu Somaspor filelerine gönderdi.

Temsilcimiz bir gol daha bulup rahatlamak için çok mücadeleci etti, pozisyonlar da buldu fakat ileri uçtaki oyuncularımız bunlardan yararlanamadı. Tabii 2.gol gelmeyince de kalan dakikalarda skoru koruma çabası birtakım riskleri de beraberinde getirdi. Genç, çok koşan ve mücadele eden Somaspor karşısında temsilcimiz zorlanmadı değil.

Fakat kalecimiz Bekir Sevgi bu maçta çok başarılı bir oyun çıkardı, yaptığı kritik kurtarışlarla kalede adeta devleşti ve rakibe gol izni vermedi. Kaleci Bekir Sevgi'nin yanısıra defansta Erman Bulucu, orta alanda kaptan Yılmaz Özeren ile birlikte sağ bek Yasin Palaz, sol bek Gökhan Meral, santrafor Ömer Faruk Ermeç  ve sağ kanat Metincan Cici takıma direkt katkı sundular.Maçın ikinci yarısında başka gol olmayınca maç da 1-0 İnegölspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

    Evet, bu maçla birlikte iç sahadaki son 3 maçımızı da kazanmış olduk. Temsilcimiz için bu maçta skor önemliydi. Artık sadece kazanmaya odaklanmalıyız. Teknik heyet ve futbolcular bunun bilincinde. Hepsini tebrik ediyorum. Bu arada Bursaspor'un Tarsus İdman Yurdu ile 3-3 ve Batman Petrol Spor A.Ş. 'nin de Esenler Erokspor ile 2-2 berabere kalması, temsilcimizin bu maçtan aldığı 3 puanı değerli hale getirdi.

Temsilcimizin sezonunun ikinci yarısında gösterdiği performans sayesinde aldığı puanlarla  Bursaspor ile arasındaki puan farkını 1'e indirirken, Batman Petrol Spor A.Ş. ile de puanları eşitledi. Üstelik bu 2 takım da İnegöl'e gelecek. Bu 2 takımı da yendiğimiz takdirde bulunduğumuz yerden daha yukarılara çıkılacaktır.

    Çarşamba günü deplasmanda Eşin Group Nazilli Belediyespor ile pazar günü de kendi evimizde Bursaspor ile karşılaşacağız. Bu maçlar çok önemli. Çünkü bu maçlar ligdeki durumumuzu daha net görmemizi sağlayacaktır.Bu 2 maçta da temsilcimiz İnegölspor'a başarılar diliyorum.

MÜSLİM SERBEST