Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, bir evde şarjda unutulan telefonun bataryasının patlaması sonucu çıkan yangında, anne ve 4 çocuğu dumandan etkilendi. Olay, Muradiye Mahallesi'nde bulunan 5 katlı Çiğdem Apartmanı'nın son katında meydana geldi.

Şarjda kalan telefon büyük faciaya neden oluyordu

30 yaşındaki anne Ruken K. ile çocukları Umut K. (11), Buse K. (9), Onur K. (7) ve Hasret K. (3), telefonun şarj edilmesi sırasında meydana gelen batarya patlaması nedeniyle çıkan yangınla uyandılar.

Eski eş dehşet saçtı: 2 ölü, 1 yaralı Eski eş dehşet saçtı: 2 ölü, 1 yaralı

Şarjda kalan telefon büyük faciaya neden oluyordu

Yangın ihbarının ardından olay yerine sevk edilen itfaiye, sağlık ve polis ekipleri, hızla müdahalede bulundu. Dumandan etkilenen anne ve çocuklara olay yerinde sağlık ekipleri tarafından oksijen takviyesi yapıldıktan sonra Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldılar.

Yapılan açıklamada, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı. Patlama sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının sebep olduğu maddi hasarın değerlendirmesi yapılırken, güvenlik önlemleri konusunda vatandaşlar uyarıldı.