Turhan Şahin'in köşe yazısı

UMRE’DEKİ ÇOCUĞUN DUASI:BERABER ÖLELİM: İnegöllü çift, beş yaşındaki çocukları beraberinde umreye giderler. Çocuğa Umre ziyareti hakkında bilgiler verirken de öğretirler. Oğlum “Kabe’yi ilk gördüğün an çok kıymetlidir. O anda ne dua edersen Allah tarafından kabul olacağına inanılır” gibi.

Sonra bir ara çocuğun ağzını da ararlar. Ne dua ettiğini öğrenirler. Çocuk “Allah’ım ömrümüz ailece beraber geçsin, beraber yaşayalım, beraber ölelim.” gibi dua etmiştir, çocuklarının duasından tabii ki etkilenirler.

Günler geçer Umre ziyareti tamamlanır, geri dönüş için uçaktadırlar. Pilotun anonsu duyulur “Sayın yolcular üç numaralı motorda arıza var mecburi inişe geçeceğiz. Lütfen kemerlerinizi bağlayın”. Çiftin akıllarına gelen tek şey çocuklarının duasıdır. Neyse motor arızası giderilir yurda dönülür.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

FAHRETTİN BAYKAN: İnegöl Müteahhitler Derneği Kurucu Başkanı, cemiyet adamı 1960 yılı İnegöl Sulhiye Köyü doğumludur. İlkokul eğitimi sonrası askere gidene kadar yaşamını köyünde sürdürdü. Sonrası İnegöl’e yerleşti baba mesleği nakliyatçılık yaptı, Baykan Nakliyat’ın kurucularındandır. 15 Nisan 1998 ve 08 Nisan 2001 tarihli kongrelerde ANAP İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2002 yılında başladığı İnegöl Keresteciler Odası Başkanlığı görevini 21 Mart 2009 tarihine kadar sürdürdü. 18 Ağustos 2009 tarihinde partileşme girişimi olan TDH Türkiye Değişim Hareketi’nin ilçemizde önderliğini yaptı. Ekim 2010 tarihinde kurucu başkanlığını yaptığı İnegöl Müteahhitler Derneği’ndeki başkanlık süreci 14.12.2016 tarihine kadar sürdü. Başkanlığı sürecinde İnegöl Müteahhitler Derneğini Türkiye Müteahhit Dernekleri Birliği üyesi yaptı. İnegöl Bursasporlular Derneği Kurucu üye olup Denetleme Kurulu Üyeliği yaptı. 2016-17 öğrenim döneminde ilçemizde faaliyete geçmiş bulunan Okyanus Kolejleri’nin kurucu ortaklarından oldu.Son seçimde İYİ Parti’den belediye meclis üyesi seçildi. Kaynakça : Yerel Gazete Arşivi

Resim1-12

MURAT BAYRAK: Öğretim elemanı, 28.05.1980 tarihi İnegöl Bahariye Köyü doğumludur. İnegöl Atatürk İlkokulu mezunu olup ortaokul eğitimini Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yaptı. Bursa Milli Piyango Anadolu Lisesi 1997-98 öğrenim dönemi mezunudur.  Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde 1998-2002 yılları arasında yaptı. Yüksek lisansını ise 2003-2006 yılları Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İngiliz Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı’nda yaptı. Meslek hayatına 2002 yılında Bursa Çınar Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni olarak başladı. 2006-2011 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda okutman olarak görev yaptı. 2011 yılından itibaren Bursa Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda okutman kadrosunda çalışmaktadır. 2011-2013 yılları Yüksekokul Müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 2013 yılından itibaren Bursa Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü olarak görevine devam etmekte olan Bayrak, doktora eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çeviri ve Kültürel Çalışmalar Bölümü’nde sürdürmektedir.   

Kaynakça : 10.04.2017 tarihinde kendisi ile görüşüldü, akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/ view/viewAuthor.jsp

Resim2-4