Turhan Şahin'in köşe yazısı

ONLAR DA HAYVAN: Satmak üzere damdaki bir büyükbaş hayvanı kamyonun kasasına atarak sabah erken saatlerde köylerinden İnegöl’e doğru yola koyuldular. İnegöl’e doğru yol alırken yol üzeri komşu köyden bir grup insan el salladı.

Trafik kurallarına göre kamyonun kasasına insan almak tabii ki suçtu. Komşu köylülere sıkı sıkı tembih ettiler. Ne olursa olsun kasada ayağa kalkmak yoktu. Bir miktar ilerlemişlerdi ki trafik kontrolü için durduruldu.

Trafik polisi sordu “Ne o kasadakiler?” İnegöllü cevap verdi “Hayvan.” Polis “Hayvanı gördüm, diğerlerini soruyorum.” İnegöllü aynadan kasaya doğru baktı, kasadaki yolcuların hepsi ayakta, merakla kendilerini izliyorlar “Onlar da hayvan dedi, kaç kere tembih ettim kalkmayın diye yine kalkmışlar, onlar da hayvan.”

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

AHMET ARSLAN: İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı, mobilya boyacısı, esnaf. 06.06.1965 tarihinde Yozgat Çekerek’te doğdu. 1978 yılı aile İnegöl’e taşındı. Mobilya boya imalathanesi çalışanı olarak hayata başladı. Sonrasında kendi işini kurdu. 1986 yılından itibaren mobilya üretimine de başladı. 2000-2004 yıllarını ABD’de New Jersey ve New York’ta Antika Mobilyalarda kullanılan “Gomalak Cila” ustası olarak çalıştı. 2005 yılından itibaren ilçemizde mobilya üretimi ve mağazacılığı yapmaya devam etti. Aralık 1999 tarihinde İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği  Kurucu Başkanıdır. İlk kongrede de aynı göreve yeniden seçildi. İnegöl’de yaşamını sürdürüyor.

Kaynakça : 05.04.2014 tarihinde kendisi ile görüşüldü.

Resim1-11

Benek BİLGE ARSLAN

Ses sanatçısı, 28 Ocak 1986 İnegöl doğumludur. İlk ve ortaöğrenimini İnegöl’de tamamlamıştır. 1995 yılında İnegöl Müzik Derneği TSM Çocuk Korosunun çalışmalarına katıldı. Sonrası Gençlik Korosu ve Erdinç  Çelikkol yönetiminde Büyükler Korosu İcra Heyetine girdi. Konserlerde solist ve korist olarak görev aldı. 2006-2010 yılları Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı TSM Ses Eğitimi Bölümü’nde yüksek öğrenimini yaptı. 2010 yılından itibaren Mudanya TSM Derneği üyesidir. 2011 yılı Bursa Müzeyyen Senar Ses Yarışması’nda ikinci oldu. 2012 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Klasik Türk Müziği Korosu’nda faaliyet göstermektedir. Dönem dönem TRT Radyo ve Televizyonlarında misafir sanatçı olarak görev almaktadır. 2014 yılında Melihat ve Necip Gülses adlı tanınmış sanatçılarla beraber “Naz Gülü” adlı albüm çalışması yapmıştır.

Kaynakça : Safalargetirdiniz.com/2015/12/18bursa-devlet-klasik-türk-müziği-topluluğu-ses-sanatcisi-sayin-benek-bilge-arslan-hanimefendi-ile-yapmış-olduğumuz-söyleşi

Resim3-3