Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Şube Başkanı ve AK Parti Osmangazi Belediye Başkan aday adayı Serkan Işık, Osmangazi ilçesindeki ciddi deprem riskine dikkat çekerek, acilen geniş çaplı bir kentsel dönüşüm hamlesinin başlatılması gerektiğini vurguladı. Işık, bölgenin yüzde 70'inin 6 şiddetindeki bir depremde yıkım tehlikesi altında olduğunu belirtti ve bu konuda somut adımların atılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.

Bursa Yıldırım'da ölüm teğet geçti... Bursa Yıldırım'da ölüm teğet geçti...

Osmangazi Kentsel Dönüşüm

Bursa Osmangazi İçin Kritik Deprem Uyarısı ve Kentsel Dönüşüm Çağrısı

Serkan Işık, Osmangazi ilçesinin yıkım tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve bunun büyük bir deprem tehdidi oluşturduğunu belirtti. 1855 Bursa depreminin tekrarının beklendiğini ve bu bağlamda ilçenin kentsel dönüşüm ihtiyacının aciliyetini vurguladı.

"Osmangazi'ye Söz Verdik"

"Biz Osmangazi’ye söz verdik. Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte güven içerisinde oturacağı, şehrin siluetine uygun, modern yapılar oluşturmaktır." - Serkan Işık

Yerinde Dönüşümün Zorlukları

Işık, Osmangazi'nin tüm mahallelerinin yüzde 100 yerinde dönüşümünün mümkün olmadığını belirterek, gerçekçi ve bilimsel temellere dayanan bir dönüşüm stratejisinin önemini vurguladı.

Editör: Abdullah Argun