Peki, bu mücadelenin bilançosu nedir? Ülkemizde son dönemde hangi çetelere operasyonlar düzenlendi? İşte detaylar...

Ülkenin Dört Bir Yanında Operasyonlar

Yerlikaya: "Organize Suç Örgütlerine Göz Açtırmayacağız"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığı olarak, öncelikli hedeflerimizin başında ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek geliyor" ifadesini kullandı. Bakan Yerlikaya, bu mücadelede kahraman güvenlik güçlerinin yanında olduklarını ve ulusal, bölgesel, yerel tüm organize suç örgütlerine karşı aralıksız bir mücadele yürüttüklerini belirtti.

polis suc (3)

Alkollü yakalandı, polisle pazarlık yapmaya çalıştı; "Yakmayın beni" Alkollü yakalandı, polisle pazarlık yapmaya çalıştı; "Yakmayın beni"
"Operasyonları düzenlemeye de devam edeceğiz. Hedefimiz, her zaman olduğu gibi hukukun üstünlüğü ilkesine ve insan haklarına sadık kalarak, ülkemizi dünyanın en güvenli ülkesi yapmak. O nedenle, nasıl teröre, zehir tacirlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve kaçakçılara göz açtırmıyorsak, halkımızın huzurunu kaçıran, güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine de göz açtırmayacağız."

polis suc (2)

İçişleri Bakanlığı Verileriyle Mücadele Bilançosu

İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre; 4 Haziran-6 Ekim arasında organize suçlarla mücadele kapsamında 378 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucunda 2 bin 874 şüpheli gözaltına alınırken, 702 kişi tutuklandı ve 594 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Aynı tarihler arasında 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi.

polis suc (1)

Büyük Şehirlerde Yapılan Önemli Operasyonlar

Operasyonlarda; İstanbul, Ankara, Konya, Muğla, İzmir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Samsun, Bursa, İnegöl, Adana, Antalya, Zonguldak, Eskişehir, Gaziantep, Tekirdağ gibi şehirlerde pek çok suç çetesi ve şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyonlar, ülkemizin her köşesindeki suç örgütlerine karşı verilen kararlı mücadeleyi ortaya koymaktadır.

Özetle, İçişleri Bakanlığı ve güvenlik güçlerinin, ülkemizi organize suçlardan temizlemek için gösterdiği kararlılık, yapılan başarılı operasyonlarla bir kez daha gözler önüne serildi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR