Yerli Malı Haftası'nın coşkusu, İnegöl Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen özel bir programla kutlandı. Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'nin katılımıyla gerçekleşen bu etkinlikte, öğrencilere İnegöl'ün yeni değeri olan Özündenkuru markasının meyve kuruları ikram edildi. Bu etkinlik, hem şehrin değerlerinin tanıtımına katkı sağladı hem de yerli ürün kullanımının önemini vurguladı.

Nuri̇ Pakdi̇l İho İnegol Egi̇ti̇m (3)

Yerli Ürünlerin Önemi Vurgulandı

Özündenkuru ile Yerli Üretimin Teşviki

İnegöl Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenciler, yerel kıyafetler giyerek, okul girişinde hazırlanan özel sahnede Anadolu mutfak kültürünü ve yerli üretim örneklerini sergilediler.

Üreten Çiftçiler Kooperatifi'nin desteğiyle açılan Özündenkuru tesisinde üretilen meyve kuruları da yerli üretime örnek olarak öğrencilere ikram edildi.

 Kaymakam Arslan, Başkan Taban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zengin, bu ikram ile öğrencilere; “Yerli ve milli değerlerimizi tüketelim” mesajını vererek yerli ürün kullanımının önemine dikkat çekti.

Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği

Nuri̇ Pakdi̇l İho İnegol Egi̇ti̇m (1)

Öğrenciler Yerli Malı Haftası'nı Kutluyor

Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen etkinliklerde, öğrencilere Türkiye'nin ve İnegöl'ün yerli ürünleri tanıtıldı. Okul müdürü Ahmet Yakışıklı, yerli ve milli ürünlerin önemine vurgu yaparak, ülkenin çeşitli sektörlerdeki yerli üretim başarılarını örneklerle anlattı.

Nuri̇ Pakdi̇l İho İnegol Egi̇ti̇m (2)

Etkinlik hakkında bilgi veren okul müdürü Ahmet Yakışıklı: “Yerli Malı Haftası münasebetiyle bugün okulumuzda özel bir program düzenledik. Yerli ve milli ürünlerimizden örnekler sunmaya çalıştık. Hazırladığımız sergide de gördüğümüz üzere artık yerli üretimimiz sadece meyve ve sebzelerden ibaret değil. Artık yerli otomobilimiz, uçaklarımız, İHA, SİHA, tank, tüfek, top, denizaltı gibi deniz araçları, hava araçları, kara araçlarımız var. Çok ciddi yerli ve milli üretimi var.

Şüphesiz Kaymakamımız Eren Arslan beyefendi ve Belediye Başkanımız Alper Taban beyefendinin de vurguladığı gibi gıdada da yerli üretim çok kıymetli. Bunu pandemide gördük. Teknolojik üretimlerin yanında tarlalarda da üretimin sürmesi lazım, hayvancılığın devam etmesi lazım. Endüstrinin tüm alanlarında üretiyor olmak lazım. Bu özel etkinliğimizde öğrencilerimize vermek istediğimiz mesaj buydu” dedi.

nuri pakdil inegol egitim okul (12)-1

Kaymakamımız Eren Arslan beyefendiye, Belediye Başkanımız Alper Taban beyefendiye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Zengin beyefendiye çok teşekkür ediyoruz. Bugün özelinde öğrencilerimize yerli ürünlerimiz olarak meyve kuruları ikram ettiler... Teşrif eden tüm misafirlerimize, bu etkinliği düzenleyen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize de çok teşekkür ediyorum." dedi.

Nuri̇ Pakdi̇l İho İnegol Egi̇ti̇m (4)

Yerli Malı Haftası, öğrencilere yerli üretimin değerini anlatmanın yanı sıra, gelecek nesillerin yerli ürünleri benimsemesine katkıda bulunuyor.

İnegöl Nuri Pakdil Ortaokulu'nun ve İnegöl Belediyesi'nin bu etkinliği, yerel üreticilere destek olmanın yanı sıra, yerli malı tüketiminin toplumsal farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Nuri̇ Pakdi̇l İho İnegol Egi̇ti̇m (6)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR