3 Mart 2024 tarihinde Bursa'da hava durumu oldukça değişken ve yağışlı bir gün olarak öne çıkıyor. Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre, sabah saatlerinde Bursa genelinde kapalı ve soğuk bir hava  hâkim olacak. Ancak, öğle saatlerine doğru sıcaklıkların artmasıyla birlikte sağanak yağış etkili olacak.

Akşam saatlerine doğru ise sağanak yağışların Bursa genelinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bu durum, ulaşımda ve dış aktivitelerde dikkatli olunması gerektiği anlamına geliyor. Sürücülerin güvenliğini sağlamak ve olası su birikintilerine karşı önlem almak için gerekli tedbirleri almaları önemli olacaktır.

Meteoroloji raporlarına göre, yeni hafta için gün verilerek yağış uyarısı yapıldığı belirtiliyor. Bu nedenle, Bursa sakinleri ve ziyaretçileri önümüzdeki günlerde yağışlı hava koşullarına hazırlıklı olmalıdır. Şemsiyelerin yanı sıra yağmurlukların da kullanılması önerilmektedir.

Hava durumu değişkenlik gösterdiği için, günlük olarak meteoroloji raporlarını takip etmek önemlidir. Ayrıca, yetkililerin ve yerel otoritelerin yapacağı güncellemeleri takip ederek alınması gereken tedbirleri önceden bilmek, olası olumsuz durumların etkilerini en aza indirmek adına önemli olacaktır.

Bursa'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminlerine göre, hafta sonunun ikinci günü olan Pazar, kapalı ve soğuk bir hava ile başladı. Sabah saatlerinde termometreler 7 dereceyi gösterirken, öğle saatlerine doğru sıcaklıklar arttı ve 15 dereceye kadar yükseldi. Ancak bu artışın yanında yağışlı hava da etkisini gösterdi.

Bursa'da 19 Mayıs Bayramı Coşkusu Bursa'da 19 Mayıs Bayramı Coşkusu

Öğle saatlerinde sıcaklıkların 15 dereceye kadar yükselmesiyle birlikte, sağanak yağış geçişleri Bursa'da etkili oldu. Özellikle öğle saatleri sonrasında derecelerde bir değişiklik olmazken, sağanak yağışlar şehirde devam etti.

Akşam saatlerinde termometreler 10 derece civarına düşerken, yer yer sağanak yağış geçişleri ve çok bulutlu gökyüzü şehirde etkili olmaya devam etti. Gece saatlerinde ise sıcaklık 7 dereceye kadar düştü ve açık, parçalı bulutlu bir hava ile Bursa'da gün sona erdi.

Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin raporuna göre, yeni haftanın başlangıcında da yağışlar devam edecek. Pazartesi günü hava sıcaklığı 19 dereceye kadar çıkarken, şehir genelinde kapalı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

Salı günü sıcaklıklar 15 dereceyi gösterirken, Bursa genelinde yağışlar etkili olacak. Çarşamba günü ise sıcaklıklar 13 dereceye kadar düşerken, sağanak yağış geçişleri devam edecek.

Perşembe günü dereceler tekrar 15'e kadar yükselirken, parçalı bulutlu ve güneşli bir hava şehri etkisi altına alacak. Ancak gece saatlerinde sıcaklık 2 dereceye kadar düşecek. Meteoroloji tarafından yapılan bu tahminlere göre, Bursa'da önümüzdeki günlerde yağışlı ve değişken bir hava bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi