Adana, her zaman farklı ve özgün lezzetleriyle gurme seyahatseverlerin uğrak noktası olmuştur. Ancak son zamanlarda, şehrin yeme-içme sahnesinde dikkat çeken bir değişim yaşanıyor: Koyun kulağı, Adanalıların yeni gözdesi haline gelmiş durumda.

Peki, bu eşsiz lezzetin yükselişi neye dayanıyor? İşte, koyun kulağının Adana'daki yükselişi...

Genç Gazete Adana'nın Yeni Lezzet Trendi Koyun Kulağı (1)

Bitlis'te Beş Minare Türküsünün Hikayesi: Türk Milletinin Direniş Öyküsünün Şahitleri Bitlis'te Beş Minare Türküsünün Hikayesi: Türk Milletinin Direniş Öyküsünün Şahitleri

Lezzetin Yeni Adı: Koyun Kulağı

Sakatatın başkenti olarak bilinen Adana'da, koyun kulağına olan rağbet her geçen gün artıyor. Kelle paça çorbası ve ızgara gibi çeşitli şekillerde sunulan koyun kulağı, lezzeti ve sağlık açısından sunduğu faydalarla dikkat çekiyor. Kilosu 50 liraya satılan bu özel lezzet, şehrin yeme-içme kültüründe yeni bir dönem başlatıyor.

Genç Gazete Adana'nın Yeni Lezzet Trendi Koyun Kulağı (2)

Sosyal Medyanın Rolü

"Koyun kulağına rağbetin sosyal medya sayesinde arttığını gözlemliyoruz," diyor Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur. Geleneksel bir lezzet olan koyun kulağı, sosyal medyanın gücüyle geniş kitlelere ulaşarak popülerliğini artırıyor.

Yağmur, “Koyun kulağı kelleden ayrılıp ütüleniyor ve ardından kelle paça çorbasının içerisinde tüketiliyor. Kilogramı şu anda 50 liradan satılıyor. Havaların çok aşırı sıcak gitmemesi nedeniyle rağbet fazla. Hem sevenler tüketiyor hem de kelle alamayan vatandaşlar kulağı alıyor” diye konuştu.

Yağmur, “Türkiye’nin sakatat tüketiminde başkent ili Adana. Adana’da da hayvanın bütün bölgeleri tüketiliyor. Hayvanın eti kadar sakatatı da vitamin açısından çok faydalı. Hiçbir rahatsızlık vermiyor bu sakatatlar. İnsanlar da gönüllerince yiyor” dedi.

Genç Gazete Adana'nın Yeni Lezzet Trendi Koyun Kulağı (5)

  Koyun kulağını satan Güngör Güler ise , “Koyun kulağı eskilerin bildiği lezzetli bir ürün. Sosyal medya sayesinde popülerliği arttı. Özel müşterilerimiz bunu talep ediyor biz de onlara hazırlıyoruz. İsteyenler kelle paça çorbasının içerisinde tüketiyor isteyenler ızgarada tüketiyor. Fakat şırdan kadar rağbet görmüyor. Herkes şırdanı merak edip şırdanı tüketiyor. Ancak onun da fiyatı arttığı için alternatif ürünlere de yönelmeler başladı” ifadelerini kullandı.

Genç Gazete Adana'nın Yeni Lezzet Trendi Koyun Kulağı (4)-1

Berdan İnsan isimli vatandaş, "Yedim çok beğendim. Zaten bildiğimiz bir lezzet, herkese tavsiye ederim. Biz Adanalılar hayvanın hiçbir bölgesini israf etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Genç Gazete Adana'nın Yeni Lezzet Trendi Koyun Kulağı (7)

Alternatif Lezzetlerin Yükselişi

Şırdan gibi geleneksel sakatat ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla, Adanalılar alternatif lezzetlere yönelmeye başladı. Koyun kulağı, hem ekonomik hem de lezzetli bir alternatif olarak ön plana çıkıyor. Adana Kasaplar Çarşısı'ndaki satıcılar, koyun kulağına olan talebin her geçen gün arttığını belirtiyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR