Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin değerlendirmesine göre, Türkiye genelinde önemli bir hava değişikliği yaşanacak. Doğu ve batı bölgelerinde etkili olacak sağanak yağışlar, yer yer kar yağışıyla birlikte seyredecek.

Doğu bölgelerinde, özellikle Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesinde yoğunlaşacak sağanak yağışlar, su baskınlarına ve ulaşımda aksamalara neden olabilir. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, bu bölgelerde kar yağışının da etkili olması beklenmektedir.

Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

Batı bölgelerinde ise Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgesinde kendini gösterecek olan sağanak yağışlar, yer yer gök gürültülü sağanaklara dönüşebilir. Bu durum, su birikintileri, sele neden olabilirken, şehir içi ulaşımda da sorunlara yol açabilir.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların ani sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını tavsiye etmektedir. Trafikte seyahat eden sürücülerin, gök gürültülü sağanak yağışlar esnasında dikkatli olmaları ve hızlarını düşürmeleri önem arz etmektedir.

Ayrıca, kar yağışının beklendiği bölgelerde sürücülerin kış lastikleri takılı ve zincir bulundurmaları, yol durumu ve hava koşullarını sürekli takip etmeleri önerilmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halkın güvenliği için olası risklere karşı sürekli olarak güncellenen bilgileri takip etmelerini ve gerekli tedbirleri almalarını önemle vurgulamaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde önemli bir hava durumu değişikliği yaşanacağını açıkladı. Özellikle Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Akdeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi.

Özellikle Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Yalova, Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay civarlarında bu yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu bölgelerde meydana gelebilecek şiddetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını ve taşkın gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç noktaları ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar yağma ihtimali yüksek eğimli yamaçlarında çığ riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar dağlık alanlarda dolaşırken ve seyahat ederken dikkatli olmalı, çığ tehlikesine karşı önlemler almalıdır.

Meteoroloji, genel olarak tüm vatandaşlara hava durumu değişikliklerine karşı tedbirli olmaları çağrısında bulundu. Özellikle yağışlı hava koşullarında sürücülerin dikkatli olmaları, sel ve su baskınlarının yaşanabileceği bölgelerdeki vatandaşların ise gerekli tedbirleri almaları önem taşımaktadır.

Halkın güvenliği için yapılan bu uyarılar doğrultusunda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün takip edilen hava durumu modelleri ve tahminleri doğrultusunda, vatandaşların günlük yaşamlarını etkileyebilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları önemli bir husustur.

Kaynak: Haber Merkezi