Meteoroloji'den kritik uyarı: İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirde cuma gününden itibaren sıcaklıklar düşecek, kar ve sağanak yağışlar başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok bölgesinde beklenen hava değişikliklerine dair önemli uyarılarda bulundu. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde sıcaklıkların önemli ölçüde düşeceği ve kar yağışlarının etkili olacağı belirtiliyor. Cuma gününden itibaren başlayacak olan bu değişiklikler, hafta sonu boyunca devam edecek.

Son dakika... Meteoroloji gün verdi, İstanbul dahil donacağız Önce lodos, sonra kar ve sağanak

Hangi Şehirlerde Hava Nasıl Değişecek?

İstanbul ve Ankara'da Hava Durumu

İstanbul'da cuma gününden itibaren hava sıcaklığının önemli ölçüde düşmesi beklenirken, Ankara'da akşam saatlerinden itibaren yağmurlu bir hava hakim olacak.

Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda

Ege ve Akdeniz Bölgesinde Beklenen Durum

"Antalya, Mersin ve Muğla'da kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor." - Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Antalya, Mersin ve Muğla'da yağışların yer yer şiddetli olabileceği uyarısı yapılıyor.

Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi

Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenirken, Karadeniz Bölgesi'nde yağmur ve sağanak yağışların hakim olacağı öngörülüyor.

Bu hava değişikliklerinin, vatandaşların günlük yaşamını ve ulaşımı önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor. Yetkililer, özellikle kar yağışının beklendiği bölgelerde vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı yağmurlu 11

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 12

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 16

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15 (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)

Samsun: Çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 17

Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 16

Erzurum: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar 5

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralık yağmur ve sağanak yağışlı 13 (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)

Editör: Fırat Çelik