Marmara Adası sularında meydana gelen uluslararası öneme sahip gemi çarpışması, bölgede büyük bir hareketliliğe neden oldu. Ukrayna ve Rusya'ya ait iki geminin çatışması sonucu her iki gemide de hasar oluşurken, olayın detayları ortaya çıkmaya başladı.

Ukrayna'nın İzmail kentinden İspanya'nın Valencia şehrine hareket eden 122 metre boyundaki "Haje Halimeh" isimli buğday yüklü kuru yük gemisi ile Rusya'nın Kavkaz limanından İsrail'in Aşdod kentine giden tahıl yüklü "Asomatos" isimli 169 metre boyundaki dökme yük gemisi, Marmara Adası açıklarında kaza yaptı.

Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda

AW052001_02

Yetkililerden İlk Müdahale

Çarpışmanın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "KIYEM-4" hızlı tahlisiye (can kurtarma) botu olay yerine hızla sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesi sonrası olayın boyutu netleşti.

Yapılan incelemelerde, gemilerde sadece hasar oluştuğu, herhangi bir can kaybı, yaralanma ya da çevre kirliliğinin bulunmadığı tespit edildi.

Geminin hızla olay yerine yönlendirilmesi ve yetkililerin duruma anında müdahalesi, potansiyel bir felaketin önlenmesine yardımcı oldu.

Editör: Abdullah Argun