Mardin'e Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen 4 yeni ambulans, düzenlenen bir törenle resmi olarak hizmete girdi. Vali Tuncay Akkoyun, teslim töreninde yaptığı konuşmada, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'ne hibe edilen 4 acil sağlık ambulansını sağlık çalışanlarına teslim ettiklerini ifade etti. Vali Akkoyun, vatandaşlardan gelen çağrılara emniyet ve sağlık çalışanlarının anında yüzde 100 yanıt verdiğini belirterek, bölgedeki sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Mardin'de 4 yeni ambulans hizmete alındı

Kızamık salgını: 19 çocuk hayatını kaybetti Kızamık salgını: 19 çocuk hayatını kaybetti

2002 yılında sadece bir ambulansın bulunduğu dönemi hatırlatan Vali Akkoyun, şu anda gelen 4 ambulansla birlikte il genelindeki toplam ambulans sayısının 55'e çıktığını dile getirdi. Akkoyun, güçlü bir sağlık çalışanı kadrosu ve modern araçlarla vatandaşlara daha etkin sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerini ifade etti. 2002 yılında sadece bir Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunduğunu söyleyen Akkoyun, günümüzde ise 34 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunduğunu belirtti.

Mardin'de 4 yeni ambulans hizmete alındı

Akkoyun, 55 ambulanslık filoda yer alan 2 yeni doğan, 1 obez, 1 çok hasta taşıma ve 1 kar paletli ambulansın, hem il içinde hem de il dışında sevklerde vatandaşlara hizmet verdiğini kaydetti. Ayrıca, yerli üretimin önemine vurgu yaparak, trafikte seyir halindeyken ambulanslara öncelik tanınması çağrısında bulundu. Bu yeni ambulanslarla birlikte Mardin'in sağlık altyapısının daha da güçlendiği gözlemleniyor.