Müslim Serbest yazdı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun yirmiüçüncü haftasında kendi evinde karşılaştığı GMG Kastamonuspor ile 1-1 berabere kaldı.

   Fikstür gereği yirmiikinci haftayı bay geçiren temsilcimiz, lider GMG Kastamonuspor'u gözüne kestirmiş, onu kendi saha ve seyircisi önünde yenmenin de hesaplarını yapmıştı.

   Buna karşın lider GMG Kastamonuspor ise sezonun ikinci yarısında üstüste aldığı biri kendi evinde diğeri de deplasmanda olmak üzere iki yenilginin ardından geçtiğimiz hafta kendi evinde Fethiyespor'u yenerek kötü gidişe dur demiş ve İnegöl'e de moralli gelmişti.

   İnegöl İlçe Stadında oynanan maçın ilk yarısına konuk ekip GMG Kastamonuspor'un vuruşu ile başlandı. Maçın ilk yarısında temsilcimiz Mustafa Batuhan Altıntaş, Okan Deniz ve Serhat Baştan ile yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. Konuk ekip ise  Yusuf Türk ve Oğuz Yılmaz'ın kafa vuruşlarından yararlanamadı. İlk yarı da 0-0 golsüz tamamlandı.

   Maçın ikinci yarısı daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Bu yarıda temsilcimiz Serhat Baştan, konuk ekip de Yiğitali Bayrak ile bulduğu birer net gol pozisyonundan yararlanamadı.  Maçın golsüz sonuçlanacağı düşünülürken konuk ekip 90.dakikada Okan Eken ile bir gol buldu.

 Temsilcimiz bu golden sonra ve maçın uzatma bölümünde oyunu rakip alana yıkarak beraberlik golünü aramaya başladı. 90+5'te konuk ekip defans oyuncularının bir türlü uzaklaştıramadığı topa gelişine sert vuran defans oyuncumuz Kadir Turhan durumu 1-1'e getiren golü kaydetti. Maç da bu skorla tamamlandı.

   Evet, temsilcimiz İnegölspor bu beraberlikle puanını 30'a çıkarttı ve 9.sıradaki yerini korudu. Tabii rakiplerin kazanması ile birlikte play-off hattı arasındaki puan farkı da 9'a yükselmiş oldu. Bu farkın kapanıp kapanamayacağını zaman gösterecek. Rakiplerin de fikstür gereği bay geçtiği haftalarda temsilcimizin alacağı başarılı sonuçlar bu farkın kapanmasını mümkün kılabilecektir. Aksi halde play-off bir başka bahara kalacaktır.

  Temsilcimiz bu maçta Uğur Utlu ve Furkan Özyapı'dan yoksun olmasına rağmen gerçekten iyi bir mücadele verdi. Kaliteli oyunculardan kurulu ve hâlâ oyuncu takviyesi yapmaya devam eden konuk ekip karşısında gösterilen mücadeleden dolayı futbolcu kardeşlerimizi kutluyorum.

Bu futbolcular lidere  geçit vermediği gibi aynı zamanda lideri de devirmiş oldular. Artık yeni lider Alagöz Holding Iğdır FK oldu. Bu futbolcu kardeşlerimizi maça hazırlayan teknik heyet ile bir sanayi şehrinde yaşamasına rağmen maça gelerek takımına destek veren taraftarımızı da ayrı bir parantez açarak kutluyorum.

   Önümüzdeki pazar günü deplasmanda yeni lider Alagöz Holding Iğdır FK ile karşılaşacağız. Başarılı bir performans göstererek yeni liderden puan veya puanlar almak mümkün olabilir. Temsilcimiz İnegölspor'a haftasonunda oynayacağı bu maçta başarılar diliyorum.