Yıllık izinlerini bayram tatiliyle birleştirmek isteyen özel sektör ve kamu çalışanları, Kurban Bayramı tatiline odaklanmış durumda. Kurban Bayramı tatili boyunca birçok işletme faaliyetlerine ara verecek. Özellikle kamu kurumları, bayram süresi boyunca kapalı olacak. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatiline idari iznin de dahil edildiğini açıkladı. Özel sektör çalışanları ise idari izinden kimlerin faydalanabileceğini merak ediyor.

Bayram haftasında perşembe ve cuma günleri de tatil günlerine eklenerek, tatil süresi uzatıldı. Peki, Kurban Bayramı tatili 9 gün mü olacak ve ne zaman başlayacak? İdari izin özel sektörü kapsıyor mu? İşte Kurban Bayramı tatiliyle ilgili bilinmesi gerekenler:

Kurban Bayramı 2024 Ne Zaman?

Bayram tatili öncesinde arefe günü bu yıl cumartesi gününe denk geliyor. Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. İşte detaylı takvim:

  • Kurban Bayramı arefe günü: 15 Haziran Cumartesi
  • Kurban Bayramı 1. günü: 16 Haziran Pazar
  • Kurban Bayramı 2. günü: 17 Haziran Pazartesi
  • Kurban Bayramı 3. günü: 18 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 4. günü (son): 19 Haziran Çarşamba

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Mü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada idari izin kapsamında perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlandığını belirtti. Bu karar, 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurları için geçerli olacak. İdari izin, özel sektörü kapsamıyor. İdari izinle birlikte bayram tatili, memurlar için 9 gün olarak belirlendi. 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günlerinin tatile eklenmesiyle, bayram tatili hafta sonuyla birlikte toplam 9 gün olacak.

Bayramda Nereler Kapalı Olacak?

Kurban Bayramı tatilinde kamu kurumlarının tamamı kapalı olacak. Memurlar izinli olduğundan, kamu bankaları, noterler, kaymakamlıklar, valilikler ve belediyeler gibi kamu hizmetleri verilmeyecek. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar ve borsa faaliyetlerine de ara verecek. Hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümleri kapalı olurken, eczaneler ise nöbet sistemine uygun şekilde çalışacak. Okullar ise yaz tatilinde olduğundan, öğrenciler için ek bir tatil söz konusu olmayacak.

Zincir marketler genellikle bayramın ilk günü kapalı olacak, diğer günlerde ise faaliyetlerine devam edecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ