2021-2022 sezonunu 51 puanla 11.sırada tamamlayan temsilcimiz İnegölspor'da, 23 Mayıs 2022 tarihinde yapılan olağan kongre ile mevcut başkan Kani Ademoğlu güven tazelemiş, oluşan yeni yönetim kurulunda birbirinden değerli iş insanı yanında Ahmet Bayhan, Rıdvan Kocaağa ve Nuhi Solak gibi kurumlarında uzun yıllar yöneticilik yapan tecrübeli isimler de yer almıştı.

Yeni yönetim kurulu kendi arasında görev bölümünü yaptıktan sonra transfer komitesi de ilk iş olarak Teknik Direktör Şaban Yıldırım ile devam etme kararını aldı. Hemen ardından iç transferde geçtiğimiz sezon 9 gol atan santrafor Ömer Faruk Ermeç ile 1 yıl daha sözleşme imzalandı.

2022-2023 Futbol Sezonunda Birinci Transfer ve Tescil Dönemi resmi olarak her ne kadar 17 Haziran 2022 tarihinde başlayacak olsa da temsilcimiz İnegölspor transfer çalışmalarını başlattı bile. Yapılan transferler 17 Haziran 2022 tarihi itibariyle resmiyet kazanmış olacak.

Geçtiğimiz sezondan sözleşmesi devam eden birçok futbolcu ile yolların ayrılması bekleniyor. Bunun yanısıra kalması istenen futbolculardan stoper İbrahim Sürgülü'nün sözleşmesindeki özel bir maddeden hareketle ayrılacağı konuşuluyor.

İbrahim Sürgülü 2020-2021 sezonunda Kırklarelispor'da 1'i kendi kalesine olmak üzere 5 gol atabilmişken, geçtiğimiz sezonda İnegölspor forması ile 12 gol atmıştı.

Kendisini İnegölspor 'da bulan ve kanıtlayan İbrahim Sürgülü kardeşimizden ahde vefa örneği göstererek her iki taraf için uygun bulunacak bir ücret karşılığında takımda kalmasını ümit ediyoruz.

Artık transfer görüşmeleri sonucunda futbolcu ve teknik adamlarla yapılacak sözleşmelerde bu ve buna benzer özel madde eklemeyi düşünenlere yönelik tüm liglerde yer alan kulüplerin başkan veya onların temsilcilerinin katıldıkları "Kulüpler Birliği" toplantılarında konuya ilişkin prensip kararı alınarak bu türde bir sözleşme yapılmasının önüne geçilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Transfer komitesinin santrafor Ömer Faruk Ermeç' i topla daha fazla buluşturup gol sayısını daha da arttıracak çok iyi sağ ve sol kanat oyuncularının takıma kazandırması bekleniyor. Bununla ilgili olarak bu mevkideki futbolcularla görüşmeler sürüyor.

Ayrıca yeni sezonda Kadir Salih , Bahadır Taşdelen ve Furkan Özyapı'nın takımda kalması bekleniyor. Yine genç Emir Özsoy ve Furkan Mızrak ile devam edilmesi bekleniyor.

Özellikle 3 sezondur A takımda maçlara çıkan genç Emir Özsoy 'un yeni sezonda teknik ve taktik yönde daha çok çalışarak daha fazla süre almasını ümit ediyoruz.

Sercan Çobanoğlu 'nun yeni sezonda 1.kaleci olarak görev yapması ve 6-7 kadar altyapı oyuncusunun hazırlık kampına katılması bizim için sürpriz olmayacaktır. Defansa ise yeni oyuncuların katılması bekleniyor.

Sonuç olarak transfer komitesinin işi kolay olmayacak. Çünkü transfer piyasası çok yüksek, rakamlar çok uçuk.

Transfer komitesine kolaylıklar dilerken, bir sonraki yazımda buluşmak ümidiyle...