ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

Kıl Girse Anlarım: Terzilikte, hemen her şeyin elle yapıldığı, makine ve masa kullanımına geçilmediği günlerdi.

Yorgancı dükkanları gibi terziler de yer yükseği dükkanlarında ayakkabılarını çıkarıp çalışırlarmış.

Ustamız kumaşı yere yaymış biçecek, fakat kendisi de alkolü fazla kaçırmış durumda. Kumaşı kesmeye çalışırken zemindeki kilimi de kesmeye çalışıyor.

Kalfası saygıdan kilimi kesiyorsun diyemiyor da; "Usta kumaş galiba iki kat" diyebiliyor.

Ustamız elindeki makası gösterip "Kıl girse anlarım." cevabını veriyor.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

EROL AKYÜZ: Şair, yazar, yayıncı ve grafiker ressam'dır. 1930 yılı İstanbul doğumludur. Babasının memuriyeti dolayısı ile Anadolu'nun çeşitli kentlerini dolaştı. İlk yazıları Sivas'ta Ülke ve Hakikat dergilerinde yayımlandı. Yaşar Faruk İNAL'la İnegöl'de Elif Dergisini çıkardı. 1963'te Asım KONAKLI ile birlikte Çatı Dergisi'ni yayımladı. Bursa Oda Tiyatrosu'nun kuruluşuna katkıda bulundu. Bursa'da bir festival düzenlenmesini ilk önerenler arasındaydı. Yeşil Rüya adlı çizgi roman'ı Haber Gazetesi'nde, Küçük Doktor adlı oyunu'da 1957 İstanbul Radyosu'nda yayımlandı. Türkiye-Hindistan Kültür Cemiyeti'nin "Atatürk ve Mahatma Gandi" konulu yazı yarışmasında ikincilik aldı. 1960'tan itibaren Yeni Ant, Hakimiyet, Haber ve Bursa Hakimiyet Gazeteleri ile çeşitli dergilerde sanat yazıları ve grafik resimleri yer aldı. 1988 de Bursa'dan Kuşadası'na atandı. 1990 da emekli oldu. Balıkesir Burhaniye'ye yerleşti. 1994 de vefat etti.

Kitap : Dostlar Sofrası (Şiir) Kaynakça :bgc.org.tr/ansiklopedi/akyüz-erol, Bursa ansiklopedisi c.1,s.74

YÜKSEL AKYÜZ: Şair, 1952 yılında İnegöl'de doğdu. İlköğrenimini İnegöl'de, Ortaöğrenimini Bursa Ticaret Lisesi ve Erkek Lisesi'nde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk ve Edebiyat Fakülteleri'nde öğrenim gördü sürdürmedi. AÖF İş İdaresi Bölümü mezunudur. Uzun yıllar kontrolörlük görevi yaptı. 1999 yılında Bursa Türk Telekom Başmüdürlüğünden Pazarlama Müdürü olarak emekli oldu. Öğrencilik yıllarında başladığı şiirleri çeşitli dergi, gazete, radyo ve televizyonlarda yayımladı. Şiirlerinde yalın bir dil ve duru bir anlatıma özen gösterir. Konularını günlük yaşamın içinden seçer.

Kitap : Acılar Dostumdur (1992), sevginin Ateşi Yanar (1993), Yeşil Rüzgarı (1998), Acı Tatlı Ne Var sa (2001) Mahfelden Vesikalık Fotoğraflar(Deneme-), Yanımdaki Uzaklar. (2009) Kaynakça : bgc.org.tr/ansiklopedi/akyuz-yuksel, www.kitapsihirbazi.com/yuksel-akyuz, Bursa Ansiklopedisi c.1,s.74-75

İHSAN ALPER ALAEDDİNOĞLU: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, işadamı. 1978 yılı Erzurum Hınıs doğumludur. 1989 yılında İnegöl'e yerleştiler. İlköğrenimini Hınıs'ta orta öğrenimini İnegöl'de yaptı, İnegöl Lisesi mezunudur. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren özel bir şirkette yöneticidir. 2004-2009 yılları AK Parti Alanyurt Belde Teşkilatında yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti İnegöl Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Umuteli Sosyal Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği ve İnegöl Gençlergücü Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuştur. Kaynakça : www.inegol.bel.tr/yonetim/meclisuyeleri/kisi/100