MEHMET YILDIZ: Hayırsever, işadamı.  25-06-1942 Samsun-Bafra’da doğdu. İlk ve ortaokulu Bafra’da liseyi Samsun Ticaret Lisesi’nde okudu.1964 yılında da İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi. Babası Salih Yıldız ile birlikte Salih Yıldız Kereste İşletmesinde çalıştı. Küçük yaşlarda ticaret yaşamına başlayan Yıldız Bafra, Samsun, İstanbul, Gaziantep ve İnegöl’de ticaretle uğraştı. İnegöl’de İstaş, Kentaş, Yıldız Kimya, Yıldız Sunta, Starwood gibi işletmeleri kurdu. Annesi’nin adını verdiği Hacer Yıldız İlkokulu (1986), Babasının adını verdiği Salih Yıldız Ortaokulunu (1991)  yaptırmıştır. İlköğretim uygulamasına geçilince iki binadan oluşan okulumuz Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulu adını almıştır. 1995-96 öğretim yılında istaş-Kentaş İlköğretim Okulu’nu Milli Eğitime bağışlamıştır. 1980 yılında İnegöl’e gelen Yıldız İnegöl’den kazanıyorsak yatırımımızı da hayrımızı da İnegöl’e yaparız anlayışında olduğunu defalarca dile getirmiştir. Türkiye’nin en büyük eğitim vadisi olan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü temeli 2006 da atılmış 2013-2014 öğretim yılında da eğitim ve öğretime açılmıştır. 300 dönümlük bir alana sahiptir. Mehmet YILDIZ  ya da STARWOOD isimleri İlçemizin en yüksek vergi verenler listesinin hep en üstlerinde yer almışlardır.

HASAN HÜSEYİN YILMAZ: Şair, öğretmen, sendikacı. 1974 Konya-Yunak doğumludur. İlk ve ortaokulu Yunak’ta, liseyi memleketi Akşehir’de bitirmiştir. Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi’nde yaparak Ticaret Liseleri Muhasebe Dersleri Öğretmeni olmuştur. Bir süre İstanbul ve Muş’ta görev yapmış 2003 yılından itibaren İnegöl’de görev yapmaktadır. 2007-2014 Yılları Türk Eğitim Sen İnegöl Şube Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Erken yaşlardan itibaren şiir yazmaktadır. Şiirleri birçok ulusal dergi de yer almış olup 2014, 2015 ve 2016 yılları Başarı Edebiyat Dergisi yayın yönetmenliği görevinde bulunmuştur. İki adet yayınlanmış şiir kitabı olup edebiyat çalışmalarını ve İnegöl Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Öğretmenliği görevini ilçemizde sürdürmektedir.

Kitap : O Gece (Şiir-2004), Ahir Gözlerin (Şiir-2010)

DOÇ.DR.BÜLENT YILMAZ: İnegöl Lisesi 1983 yılı mezunudur. Yükseköğrenimini Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünde 1984-88 yıllarında yapmıştır. “Yüzey Üstü Radyasyon Şartları Ve Bazı Uygulamalar” adlı teziyle yüksek lisansını, “Bazı İki Boyutlu Saçılma Problemlerinde Yüksek Mertebe Yüzey Üstü Radyasyon Koşulu Yöntemi” teziyle doktorasını tamamlamıştır. 1990 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne araştırma görevlisi olarak işe girdi. Aynı fakültede 1999 yılında yardımcı doçent, 2014 yılında da doçent oldu. 2001-2007 yılları arasında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Aynı fakültede öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.